''За ''лівак'' відберуть авто'': Журналіст розповів, як карають недоброчесних таксистів у Білорусі

У Білорусі таксистів, які приховують свої доходи від держави, жорстко карають, аж до втрати автомобіля. Про ці особливості на своїй сторінці в Facebook розповів журналіст Віталій Скобельський. При цьому він підкреслив, що українські таксисти "з'їхали б з розуму в Білорусі вже на наступний день", повідомляють Патріоти України.

За його словами, вся справа в тому, що там не тільки важко працювати нелегально, але і зароблену копійку важко приховати від держави.

"По-перше, кожен таксист повинен мати не тільки спеціальну ліцензію, але і спеціальний страховий поліс. Крім того, автомобіль повинен бути оснащений спеціальними номерами, мати спеціальне забарвлення і номер самого таксі. А в салоні на видному місці - інформація про водія з його фото. І найголовніше - автомобіль повинен бути обладнаний таксометром! Таксометр не тільки розраховує вартість проїзду, але і є касовим апаратом, тому доходи контролюються", -пояснив Скобельський.

При цьому він підкреслив, що в разі отримання "лівака" автомобілістам загрожують великі неприємності - навіть втрата автомобіля.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...