За Майдан і Крим: звільнено 86 суддів України

Рішення щодо звільнення суддів подала до указу президента Вища рада юстиції.

Петро Порошенко звільнив 86 суддів за порушення присяги та рішення проти майданівців. Ілюстрація:www.ukrinform.ua

Президент України Петро Порошенко звільнив трьох суддів за рішення проти активістів Революції Гідності і ще 83 - за порушення присяги в окупованому Криму. Про це повідомляє прес-служба глави держави, інформують Патріоти України.

Указом №27 / 2016 від 30 січня Глава держави звільнив трьох суддів за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності.

Вища рада юстиції прийняла рішення, що суддя Червонозаводського районного суду міста Харкова Денис Чудовський, суддя Оболонського районного суду Києва Юлія Швачач і суддя Шевченківського районного суду міста Києва Дмитро Кравець під час Майдану порушили присягу, і рекомендувала їх звільнити.

Зокрема, ВРЮ визнала, що Денис Чудовський не забезпечив дотримання принципів незалежності суддів і не забезпечив повного і всебічного дослідження всіх обставин у справах, постановивши необґрунтовані рішення, а Дмитро Кравець не сумлінно виконував свої обов'язки і порушив норми законодавства.

Також Указом №28 / 2016 від 30 січня Президент звільнив за порушення присяги 83 суддів ряду судів в анексованому Росією Криму.

"Я не проти воювати, але...": Курсант Академії Сухопутних військ заявив, що його відправляють на фронт через конфлікт із керівництвом, у виші відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:30

21-річний військовослужбовець Олександр Попович заявив, що його відрахували з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (HACB) через конфлікт з керівництвом і відправляють на фронт. Про це хлопець написав на своїй сторін...

Українці через приморозок можуть залишитися без молодої картоплі та інших овочів (відео)

неділя, 5 травень 2024, 19:01

Великодні приморозки завдали чимало збитків селянам. У східних, північних і навіть південних регіонах в людей померзла городина. Так, Марія Луцькова з Сумщини показала у Tik-Tok свій город, передають Патріоти України. У жінки померзли картопля, перець,...