За образу честі та гідності. "Лучший украинский стартап: Воровать вместе с папой на вооружениях, когда гибнут люди...": Гладковський-молодший подав до суду на відомого українського бізнесмена за пост у Facebook

Син екс-першого заступника Секретаря РНБО Ігор Гладковський. Скріншот з каналу «Прямий» Фігурант журналістських розслідувань подав позов на засновника горілчаного бренду «Хортиця»

Син екс-першого заступника Секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор Гладковський позивається до суду на громадянина Євгенія Черняка, захищаючи свою честь, гідність та ділову репутацію, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт «Судова влада України».


Позов надійшов 7 березня до Оболонського районного суду Києва. 11 березня через систему автоматизованого розподілу стало відомо про суддю-доповідача у справі, котрою стала Анна Майбоженко.

Мовою оригіналу це звучало так: «Лучший украинский стартап: Воровать вместе с папой на вооружениях, когда гибнут люди. Когда тебя поймали, записать пародию на расследователей коррупции и обвинить их в том, что они работают на Папу Римского. Продолжить воровать, пока есть такая возможность.

Капитализация - 100 миллионов долларов. Инвестор - бюджет Украины. Мораль - отсутствует. Совесть - ампутирована. Фото - ниже. Фамилия - Свинарчук. Возраст- 24 года».

Як повідомлялось раніше, 4 березня Ігор Гладковський подав позов на журналістів програми «Наші гроші» Лесю Іванову та Дениса Бігуса, котрі випустили резонансне розслідування про корупцію в оборонному комплексі України. У цьому розслідуванні Гладковський-молодший є одним із фігурантів, котрий, за версією розслідувачів, наживався на продажі контрабанди боєприпасів українським військовим заводам.


Разом з тим, Ігор Гладковський назвав усі звинувачення журналістів безпідставними, а оприлюднене ними смс-листування – фейком. Ввечері 4 березня у ЗМІ з’явилося відеозвернення Ігоря Гладковського, в якому він заявив, що метою розслідування команди «Наші гроші з Денисом Бігусом» була дискредитація чинного президента України Петра Порошенка під час передвиборчої кампанії.

Фігурант скандалу також пообіцяв, що дуже скоро всі дізнаються «хто насправді зліпив цей фейк, та злив його журналістам».

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...