За плечима - численні перемоги: Канадській українець вражає майстерністю з гірським велосипедом (відео)

Маунтінбайкінг – скажені стрибки по пагорбам. Для того, щоб виконувати це так майстерно, як це робить канадець з українським корінням Брендон Семенюк, замало просто любити двоколісного друга. Треба вміти жити повним життям і любити себе в цьому житті.

На подіумі перше місце, як завжди, належить Брендону Семенюку. Фото: twentysix.ruПатріоти України пропонують вашій увазі відеоматеріал про незвичайну людину від 24 канала – про містечко Вістлер – одне з кращих місць на планеті для любителів гірських велосипедів та про Брендона Семенюка, сина українських емігрантів.

Брендон Семенюк уперше сів на двоколісний, як і всі діти, ще перед школою. Та на відміну від інших, уже в 9 років він роз’їжджав по національних змаганнях. У 14 років хлопець зрозумів, що просто крутити педалі йому більше не цікаво. Чому б не спробувати себе у фрістайл маунтінбайкінгу? Назва довга, а означає одне: скажені трюки та стрибки на крутих пагорбах. На щастя, останніх у рідному містечку Вістлер було більш ніж достатньо.

Брендон тренувався без перестанку, його ніщо більше не цікавило. Оцінки у школі ставали все гіршими, тож згодом постало питання про виключення. Довелося зробити вибір – або велосипед з гаража дістається тільки у вихідні, або підліток кидає школу. Хлопець наполіг на другому, і батьки його підтримали. Вирішили, що буде вчитись удома.

Відтоді уже ніщо не відволікало його від тренувань. До перспективного спортсмена зверталося все більше спонсорів. У 15 років він почав співпрацювати з усесвітньо відомим виробником велосипедів Trek. Компанія подарувала йому велосипедну раму, Брендон протестував її і висловив свої зауваження.

У такій співпраці з’явилась одна з найрезультативніших рам, які Trek пропонував для спортсменів-початківців. У 17 років він уже стояв на найвищій сходинці п’єдесталу на змаганнях Redbull. У наступні роки він побував там ще не раз. Та й узагалі важко знайти турнір, з якого б він не привіз трофею.

Зрештою й ці змагання почали помаленьку набридати. По суті ж нічого нового. Одного дня Брендон вирішив, а чому б не зайнятися зйомкою їхніх трюків. Показати їх не як спорт, а мистецтво. Спочатку це був окремий Yotube-канал.

Набравшись досвіду, хлопець зібрав усіх своїх друзів у фільмі про маунтінбайкінг. Зараз Брендону тільки 25 років, а його вже називають ветераном маунтінбайкінг. Чого ще чекати від енергійного хлопця, складно уявити.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...