"За прикладом батька": Жванецький пояснив, чому прийняв орден від Путіна

Народний артист України і РФ, сатирик Михайло Жванецький пояснив, чому прийняв орден "За заслуги перед Вітчизною" III ступеня, яким його нагородив президент Росії Володимир Путін. Відповідний лист з поясненнями він написав виданню "Гордон", повідомляють Патріоти України.

«Я все життя пишу тільки про Одесу. Це мої розповіді по всьому світу. Одеса - це перлина України. І все, що мені властиве: мова, гумор, характер, афоризми, всі мої крики, зойки, все, що я створюю і видаю, - з життя Одеси. З цим виступаю по всьому світу... І ще раз: мені дали орден за мої розповіді про Одесу, і я його прийняв», - сказав він.

Жванецький підкреслив, що вчинив так само, як і його батько, який свого часу прийняв орден Трудового Червоного Прапора. «Мій тато-лікар взяв в Одесі орден Трудового Червоного Прапора. Одеса – моя маленька країна», - підсумував артист.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...