Забути про втому і рухатися далі: Ілон Маск розкрив 10 секретів свого успіху

Як вважає власник SpaceX, головне - це слідувати своїм мріям

Фото: ЗМІ

Всесвітньо відомий американський підприємець, засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск розкрив секрети свого успіху, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Винахідник і мільярдер у простій і доступній формі розповів про секрети успішної діяльності, оприлюднивши 10 головних правил поведінки. На його думку саме вони допомогли досягти йому таких висот.

Так, перше правило говорить, що завжди треба займатися самоосвітою. Час не варто витрачати на читання розважальних видань або соцмереж. Маск розповів, що в підлітковому віці читав тільки енциклопедії та іншу освітню літературу.

Крім цього, при організації бізнесу не треба багато грошей витрачати на рекламу. Краще витратити їх на поліпшення якості товару, і інформація про продукцію помітно покращиться самостійно пошириться, оскільки спрацює "сарафанне радіо".

Також одним з основних факторів успіху Маска є вік. Так, на думку Ілона, бізнесом краще починати займатися в молодому віці, оскільки ризики і розчарування переносяться легше, ніж в зрілих роках.

Винахідник акцентував увагу на необхідності забути таке поняття як втома, оскільки його в житті бізнесменів існувати не повинно. Є тільки відсутність мотивації, що може спричинити за собою подальше небажання працювати над своїм проектом. Маск вважає, що набагато краще попрацювати довше, ніж не використовувати закладений потенціал. Він наголосив, що іноді працює по 100 годин на тиждень.

Ще одним правилом, якого бездоганно дотримується Ілон Маск, є відсутність скарг. Замість скарг на проблеми і обставини необхідно зайнятися пошуком інновацій для їхнього вирішення.

Крім цього, важливим для подальшого успіху підприємця є ставлення до колег, клієнтів і всіх, хто допомагає досягти мети. На думку засновника Teslа, до оточуючих треба ставитися як до власної родини. "Якщо ви подбаєте про людей, то вони подбають про ваш бізнес", - наголосив Маск.

Як вважає власник SpaceX, головне - це слідувати своїм мріям. На втілення своєї інноваційної ідеї треба кинути всі сили. При цьому заздалегідь краще підготуватися, що невдача теж можлива і сприймати падіння як черговий шанс почати все по-новому.

Кращі бізнесмени намагаються не конкурувати з іншими, а створювати щось своє принципово нове. Ілон зазначив, що не варто боятися конструктивної критики, оскільки часто вона виявляється джерелом більш правильних рішень.

І основне, як стверджує Маск - це бажання робити щось для людей. Треба всіма справами займатися не заради того, щоб відразу змінити світ, краще просто зробити щось корисне, нехай і зовсім не масштабне.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...