Забирайтесь геть: Жителі села Пікузи висунули ультиматум терористам

Пікузи – це село, яке раніше мало назву Комінтернове, розташоване неподалік від Маріуполя.

Жителі підконтрольного бойовикам ОРДО села Пікузи вимагають відвести озброєних людей та озброєння від житлових районів села. Про відповідний лист від місцевих мешканців повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 1 жовтня, повідомляють Патріоти України.

Лист, переданий спостерігачам СММ ОБСЄ, жителі також адресували адміністрації Новоазовського району, ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста.

«У листі викладено ті труднощі, з якими стикаються жителі, як-то нестача газопостачання, а також лист містить вимогу негайно відвести озброєних чоловіків та озброєння від житлових районів села», - повідомляють у моніторинговій місії.

Зазначається, що команда СММ бачила в селі двох озброєних чоловіків.

До кінця 2015 року село перебувало в сірій зоні, як це передбачено Мінськими угодами, але бойовики зайняли його 22 грудня 2015 року.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...