Зачистка по-скрепному: Єдиний в Росії український храм вирішили знищити

Цькування з боку Московського патріархату тривало завжди, але тільки з моменту початку російсько-української війни воно набуло глобального характеру.

Свято-Троїцький храм в Ногінську. Фото: nr2.com.ua

Днями міський суд Ногінська (Московська область) прийняв рішення про знесення православного Свято-Троїцького храму, що відноситься до Богородської єпархії Київського патріархату, передають Патріоти України з посиланням на повідомлення "Україна кримінальна".

Церква в Ногінську була єдиним храмом на території Росії, що входить в юрисдикцію Київського патріархату. Він існував з самого початку 90-х років, а в 94-му році його настоятель митрополит Адріан, будучи ентічним українцем, перейшов в УПЦ КП. Парафіяни храму відзначають: цькування з боку Московського патріархату щодо їх церкви тривала завжди, але тільки з моменту початку російсько-української війни воно набуло глобального характеру.

"До війни, наприклад, проти нас розвішували по місту листівки про те, що у нас "розкольницький" і "безблагодатний" храм, а в похоронбюро навіть не продавали труни з похоронними наборами, якщо небіжчика відспівували у нас. З початку російської агресії переслідування почалося фундаментально, "під зачистку", - повідомляють віруючі.

Храм щодня таврували по телебаченню, по місцевому радіо і в газетах. Тексти розклеєних по місту листівок теж стали жорсткіше. У них УПЦ КП називалася вже "лже-церквою" і повідомлялося, що її священики "не вважають гріхом вбивати тих, хто живе на Донбасі і в Москві", а також "вітають військові дії хунти на південному сході країни»" Апогеєм цькування стала подача п'ять місяців тому позову про земельний спір від імені адміністрації Ногінського району. Однак віруючі впевнені - за судовим процесом стоїть Московська патріархія.

"Нас звинуватили в тому, що ми побудували на цій землі нежитловий будинок, а саме - храм, - пояснив в коментарі нашому сайту священик Свято-Троїцької церкви Святослав Скороход. - Земля була давно і абсолютно законно приватизована нами, отже, ми маємо право будувати на ній будь-які будинки. У храму існував і інженерно-архітектурний проект, і була вся технічна документація. Але тут стоїть політичне питання", - впевнений отець Святослав.

На даний момент духовенство церкви має намір оскаржити рішення в апеляційній інстанціі. До слова, це далеко не перший подібний випадок в Росії. Так, в 2015 році в селищі Перемога Пензенської області за рішенням суду були знесені храм і дзвіниця, що належали Київському патріархату.

У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...