Загинуть мільярди людей: Вчений розкрив наслідки Третьої світової

Декенберг упевнений, що влади найбільших країн зобов'язані розробити план дій на випадок апокаліпсису.

У разі Третьої світової війни вибухи ядерних боєголовок знищать кілька сотень мільйонів людей, а потім щільний шар сажі від вибухів затулить Сонце на 5-10 років, передають Патріоти України з посиланням на вченого Давида Денкенбергера з Університету Аляски в Фербенксі (США).

Відзначається, що люди не зможуть займатися звичним сільським господарством, через що від голоду помруть ще кілька мільярдів жителів. Через кілька років ядерної зими, вже після того, як в небі знову з'явиться Сонце, на планеті житимуть не більше 10% нинішнього населення Землі.

На думку вчених, є всього два способи уникнути такого розвитку подій. Перший - створити запаси продуктів харчування більше, ніж на п'ятирічний термін. Другий - розробляти технології вирощування альтернативних продуктів харчування, яким не потрібно сонячне світло.

"При сприятливому сценарії в світі все ж збережеться вільний ринок, світова торгівля, система кредитування і обміну інформацією. Найгірший випадок передбачає розвал світової торгівлі, війну всіх проти всіх, розвал державної інфраструктури і розквіт бандитизму. У цьому випадку шанси, що цивілізація збережеться, невеликі", - зазначив Денкенбергер.

Вчені впевнені, що в умовах ядерної зими людство може вижити за рахунок морських ресурсів, бо океанські водорості можуть рости навіть при слабкому сонячному світлі.

Також людство може зайнятися переробкою деревини для вживання її в їжу. При цьому в тирсі можна вирощувати гриби, з її допомогою можна відгодовувати деяких тварин, там можна розводити личинок і інших комах.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...