Загинув героєм: У Чернівцях поховають бійця АТО з Росії, який воював за Україну

У загиблого бійця не було родини і хлопці з саперної служби стали його сім'єю.

Андрій Захаров. Фото: Fаcebook

За збігом обставин більшість хлопців з Буковини, тому було вирішено поховати Захара на Чернівецькому міському кладовищі. Вчора, 12 квітня, загинув боєць Андрій Захаров, на псевдо "Захар" - сапер інженерно-саперної служби 5-го Окремого батальйону Української добровольчої армії. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook активіст Волонтерської служби Аня Рюміна, інформують Патріоти України.

"І знов до нас прийшла біда.. Вчора загинув наш. Загинув виконуючи свій обов"язок, загинув як Герой, закривши собою вибух, щоб вберегти побратимів.. Захар був світлою, чесною людиною. Завжди тримав слово, робив свою справу чітко і без нарікань, працював зранку і до ночі, навчав молодих побратимів саперній справі, був другом і порадником у справах життєвих", - написала Аня.

Андрій народився в Іваново, виріс у дитбудинку, в юнацькі роки приїхав на Закарпаття, а звідти у Білу Церкву, звідки вже потрапив на базу 5го ОБат з метою захищати країну, яку так полюбив.

"У нього не було родини і хлопці з саперної служби стали його сім"єю. За збігом обставин більшість хлопців з Буковини, тому було вирішено поховати Захара на Чернівецькому міському кладовищі. Зараз нам потрібна фінансова допомога для поховання, а також щоб доправити тіло Героя та його побратимів з бази у Чернівці на похорон", - написала волонтерка.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...