Зайцева була під наркотиками? У МОЗ зробили гучну заяву по винуватиці ДТП у Харкові (фото)

Винуватиця смертельної ДТП у Харкові на вулиці Сумській Олена Зайцева в момент аварії була в стані наркотичного сп'яніння. Висновок МОЗ про наявність у крові наркотиків зачитала під час слухання справи адвокат потерпілих Лариса Матвєєва, запит подавали її підзахисні - сім'я Берченко, повідомляють Патріоти України.

"Відповідно до отриманого висновком хочу відзначити, що Центром психічного здоров'я та моніторингу МОЗ України було розглянуто наш адвокатський запит від 26 липня 2018 року щодо застосування інструкції визначення у водіїв ознак алкогольного або наркотичного сп'яніння", - зазначила вона.

За словами Матвєєвої, відповідно до переліку наркотичних засобів і психотропних речовин кодеїн відноситься до списку, обіг яких обмежений.

"З урахуванням наведених у висновку висновків, можна визначити, що "Персона 1" станом на 18.10 2017 перебувала в стані, викликаному вживанням наркотичних і психотропних речовин або інших одурманюючих засобів. Прошу долучити цей документ до матеріалів справи", - заявила адвокат.

Вона підкреслила, що центр психічного здоров'я та моніторингу має право робити подібні висновки. "Це компетентний орган, і він може робити висновки з експертиз, які роблять на основі аналізів водіїв безпосередньо після аварій. Зайцева перебувала в стані, викликаному наркотичними або психотропними речовинами. Таким чином, обвинувачена перебувала в стані наркотичного сп'яніння. Це докази, які підтверджують обтяжливі обставини", - додала Матвєєва.

У свою чергу, адвокат Зайцевої Юлія Козир заперечила проти залучення цього документа до матеріалів справи. "Посилатися на документи, які не вивчав суду, не коректно. Єдиний компетентний орган, який може встановити, чи була Зайцева в стані наркотичного сп'яніння, - це судова експертиза. І тільки судмедексперт може це підтвердити", - уклала Козир.

Після заяв суддя постановив долучити документ до матеріалів справи. Відзначимо, слідчі не змогли забезпечити явку лікаря-нарколога Олену Федірко, яка брала аналізи у Зайцевої.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова сталася страшна ДТП . Позашляховик Lexus влетів у натовп людей після зіткнення з іншим авто. В результаті аварії шестеро людей загинули і ще шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Суд заарештував обох учасників ДТП - Олену Зайцеву і Геннадія Дронова. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею 286 КК України ( "порушення правил дорожнього руху").

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...