Закачують коктейлі: З'явилися тривожні дані про стан Сенцова

Тюремні лікарі закачують українському режисерові Олегу Сенцову, незаконно засудженому в Росії, "вітамінні коктейлі". Про це заявив його адвокат Дмитро Дінзе в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

За його словами, вітамінні коктейлі "закачуються" режисерові через крапельницю кожен день. Також до нього двічі приїжджали лікарі з Федеральної служби виконання покарань РФ, щоб проконтролювати стан українця.

Адвокат зазначив, що про годування Сенцова була розмова з начальником медчастини колонії тільки після того, як у нього "настане друга криза".

"На 26 день голодування у нього була перша криза, і вони (медчастина - ред.) визначили, що якщо буде друга, то буде обговорюватися питання з годуванням. Годування - білково-вітамінна суміш, схожа на дитяче харчування", - повідомив він, додавши, що друга криза була тиждень тому.

Дінзе зазначив, посилаючись на Сенцова, що до режисера "кожен день приходять люди в погонах - не менше полковника - і переконують знятися з голодування, цей цирк йде по колу практично кожен день з ранку до вечора".

"Усі їхні візити спрямовані на те, щоб подивитися, проконтролювати, як він, які процедури... Ніякої конкретики вони не пропонують", - додав адвокат.

Він також розповів, що стан Олега Сенцова стабільний. "Він перебуває в стабільному стані. Дуже блідий, трохи "пригальмовує", мозок не отримує достатньо поживних речовин і... досить погано розумів. Він намагається перебувати в медчастині, в основному лежати і не ходить як правило - каже, що це досить важко і енергозатратно", - повідомив адвокат.

Дінзе також додав, що у нього немає зв'язку з уповноваженою з прав людини РФ Тетяною Москальковою. І її представники ніколи до нього не зверталися.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...