Захотілось слави на крові: Відомий російський письменник приїхав на Донбас "мочити укрів"

Терорист-письменник марить, що метою війни на Донбасі має стати окупація всієї території України, а Росія, на його думку, є "охоронцем українства".

Захар Прилєпін. Фото: ФБРосійський письменник Захар Прилєпін приїхав воювати на Донбас на боці терористів так званої "ДНР" і вже навіть встиг "дослужитись" до командира батальйону спецназу, передають Патріоти України з посиланням на kp.ru.

Прилєпін сформував власний батальйон спецназу з особовим складом бойовиків так званої "ДНР", отримавши при цьому "звання майора". А впродовж останніх двох років він був радником ватажка терористів Захарченка.

Терорист-письменник марить, що метою війни на Донбасі має стати окупація всієї території України, а Росія, на його думку, є "охоронцем українства".

Київ – російське місто. Наша справа – мала. Нагорі вирішать. Але я думаю, що таких помилок, які були з Януковичем, бути не повинно. Вони прекрасно віддають собі звіт, що посадити якогось умовного Сидорова, Тимошенко та Медведчука, про все з ним домовитися, а через навіть не чотири роки, а через місяць він здійснить повне перезавантаження, і знову почнеться те ж саме. Я думаю, що у них вистачить розуму такі речі більше не робити. Вся Україна – мета. Ніякої іншої мети бути не може,
– цитують Прилєпіна пропагандистські ЗМІ.

Війну на Донбасі він чомусь порівнює і з Другою світовою і каже, що тут не вважає себе письменником, і навіть називає себе офіцером. "Всі ці кривляння, що ось ти письменник, тому нічого не повинен робити, мене абсолютно не хвилюють... Тут йде війна. Це, як під час Великої Вітчизняної. Всі ці чудові товариші в особі Симонова, Долматовського, вони всі писали, всі мали зброю. І всі мали військові звання. Я офіцер. Природно, доведеться стріляти. Тут я не відчуваю себе письменником", – сказав він. Такі заяви Прилєпіна викликали обурливу реакцію не тільки в Україні, але й в Росії.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...