Закони по-"скрепному": У Росії депутати заборонили псам гавкати

Депутати Законодавчих зборів Новосибірської області на сесії в четвер схвалили в першому читанні законопроект, що розширює дію регіонального закону про дотримання тиші і поширює його на власників домашніх тварин, передають Патріоти України.

За законопроект проголосувало 54 депутати, троє були проти. Представляючи законопроект, депутат Євген Смишляєв відзначив, що він стосується тільки господарів собак і кішок.

"Хрюкати, кукурікати і реготати можна", – сказав він, підкресливши, що профільний комітет схвалив законопроект.

Як повідомлялося, закон зобов'язує власників припиняти "дії домашньої тварини, що виробляють шум і порушують тишу і спокій громадян (гавкіт, виття і т.д.)".

Відповідно до проекту, гавкати і вити домашнім вихованцям не можна ночами з 22 годин до 7 години за місцевим часом в робочі дні, з 22 години до 9 години за місцевим часом у вихідні, святкові та неробочі дні.

Аналогічну заборону пропонується ввести і з 13 годин до 14 годин за місцевим часом.

Мобілізація людей з обмеженими можливостями в Україні: На кого чекає призов до армії з 1 травня

понеділок, 29 квітень 2024, 9:48

Новий закон про мобілізацію, підписаний президентом України Володимиром Зеленським, передбачає, що 2024 року мобілізація для інвалідів може відбуватися з деякими змінами, передають Патріоти України. Текст закону опубліковано на сайті "Голосу України",...

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...