Закопати гроші, хоч у сніг, до Нового року: На трасі Київ-Харків ударними темпами кладуть асфальт (відео)

Нікого не збентежили осінні дощі і заморозки, коли розпочали роботу. Сніг, схоже, теж не збентежив.

На Полтавщині асфальт укладали прямо на сніг. Фото: скріншот з відео.

Про капітальний ремонт декількох кілометрів траси міжнародного значення Київ-Харків в межах Полтави говорилося давно. Асфальтне покриття на цій невеликій ділянці давно прийшло в непридатність: яма на ямі. Однак міська та обласна влади кілька років не могли розібратися, кому з них ця ділянка належить, а, отже, з якого бюджету брати гроші на ремонт, передають Патріоти України.

Нарешті, в році, що минає знайшли компромісне рішення - ремонтувати дорогу методом співфінансування, тобто, загальними зусиллями. «Ми хочемо, щоб дорога була якісною і служила довго», - заявляв директор Департаменту будівництва, містобудування архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної держадміністрації Тимофій Голбан.

Влада не стали надовго відкладати початок реконструкції: вже в середині листопада на ділянку вийшли асфальтоукладні бригади разом з технікою. Нікого не збентежили осінні дощі і заморозки. Але, здається, підрядник - компанія «Ростдорстрой» - перестаралася в гонитві за освоєнням виділених коштів (а це ні багато, ні мало 142 мільйони гривень). Навіть 24 грудня ввечері, коли Полтавщину почало замітати снігом, дорожники продовжували укладати асфальт. Цей ударний і, по всій видимості, даремний труд, зняв на відео полтавський автолюбитель і блогер Дмитро Бурмака, яке він виклав на своїй сторінці в Facebook. За 12 годин ролик набрав понад 32 тисяч переглядів.

Джерело: Факты

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...