Залишався з побратимами до кінця: Порошенко посмертно нагородив званням "Герой України" Ігоря Брановицького

Кіборг, який захищав Донецький аеропорт, загинув від кулі покидька, російського ватажка терористів Мотороли.

Ігоря Брановицького нагородили посмертно. Ілюстрація:antikor.com.ua

На честь 25-ї річниці незалежності України, згадуючи подвиг Героїв, які загинули, захищаючи свою Батьківщину, президент за особисту мужність, героїзм, вірність військовій присязі, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України підписав указ про присвоєння звання "Герой України" (посмертно) захиснику Донецького аеропорту Ігорю Брановицькому. про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу глави держави.

Крім Ігоря Брановицького, Петро Порошенко посмертно нагородив капітана Сергія Колодія. З нагоди Дня Незалежності України президент також підписав указ про присвоєння звання Героя України бійцям антитерористичної операції на Донбасі - капітану Валерію Чибінєєву і полковнику Андрію Ковальчуку.

Окремих слів заслуговує кіборг Ігор Брановицький, патріот, якого розстріляли в Донецькому аеропорту. Це особисто зробив ватажок бандитів терористичної "Спарти" на прізвисько "Моторола".

Ігор Брановицькbq до останнього приховував від рідних, що поїхав захищати Україну в зону АТО. Солдати, що вижили, досі дякують загиблому кіборгу за те, що він їм врятував життя.

39-річний кулеметник 90-го штурмового батальйону Ігор Брановицький загинув 21 січня 2015 року в Донецьку, будучи в полоні. Рідні змогли поховати героя тільки через три місяці.

Ті захисники аеропорту, що вижили, досі не можуть забути, як Брановицького спочатку жорстоко катували терористи, причому за тортурами часто спостерігали бойовики Гіві і Моторола.

Саме останній і розстріляв непокірного патріота.

"Ми почули потужний вибух і зрозуміли, що це все, в аеропорту залишилося одне приміщення, більш менш вціліле. Ми там знаходилися разом з пораненими. Брановицький мав можливість піти і залишитися в живих, але замість цього він пораненими руками відкопував лід і напував водою важко поранених бійців", - згадував один з товаришів загиблого кіборга.

Всіх полонених зібрали в одному приміщенні і сильно побили, серед них була сепаратистка на ім'я Віка, яка особисто після того, як Гіві наказав всім кіборгам лягти обличчям в бруд, підходила до кожного і била ногами по голові.

На наступний день терористи знову влаштували катування полонених і знімали все це на відео, кіборгам зав'язали очі, і бійці навіть не бачили, кого з солдатів розстрілюють окупанти.

Брановицького принесли з допиту напівживого, він був без свідомості, коли хтось вимовив фразу про те, що йому необхідна допомога, то нелюд Моторола заявив, що сам його вилікує.

Після цього покидьок підійшов до Ігоря і зі словами "допомога більше не потрібна" розстріляв українського захисника.

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...

Оце так: У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку і намагався втекти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:50

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрює у вбивстві доньки та дружини. За даними слідства, чоловік скоїв вбивство 24 квітня у власному будинку у Слобідському районі Харкова. Про це повідомили в пресслужбі облпрократури, передають Патріоти ...