Залишилася тільки стопа: У мережі розповіли про трагічну долю бійця АТО, який загинув під Іловайськом (фото 16+)

Обвуглену стопу бійця виявили на місці знищеної САУ 2С3 Акація 152 мм 92-ї бригади Національної гвардії України.

На місці жорстоких боїв за Іловайськ. Фото: соцмережі.

У мережі розповіли історію виявлення і повернення в рідний Чугуїв бійця 92-ї бригади Руслана Дейнеко, який загинув під Іловайськ в 2014 році. Знайти їх пошуковій групі вдалося 27 вересня 2014 року. Про це повідомив у соцмережі волонтер Павло Нестеров, передають Патріоти України.

За його словами, обвуглену стопу бійця виявили на місці знищеної САУ 2С3 Акація 152 мм 92-ї бригади Національної гвардії України. 23 серпня 2018 року на святі Державного прапора в Києві волонтери розгорнули пересувну виставку «Блокпост Пам'яті», якою зацікавився президент України Петро Порошенко. Тоді ж стало відомо, що в Генштабі ЗСУ вважають, що 92-го бригада вийшла з Іловайська без втрат техніки і особового складу.
19 листопада 2018 року волонтерам написала матір безвісти зниклого бійця 92-ї ОМБр Руслана Юрійовича Дейнеко, який був артилеристом САУ, розбитої 27 серпня 2014 року в районі міста Комсомольське Старобешівського району.
Далі в електронній книзі Пам'яті memorybook.org.ua було знайдено інформацію про місце поховання невідомого бійця 92-ї ОМБр, останки якого волонтери і знайшли на місці запеклих боїв. У грудні 2018 були отримані результати генетичної експертизи, яка підтверджує, що знайдені останки з точністю 99,99 991% належать Руслану Дейнеко, а в березні відбулася ексгумація та перепоховання бійця в Чугуєві.
«1651 день повертався Руслан додому. Кожна людина за день робить 10 тисяч кроків. Він зробив 16 510 000 кроків вже після смерті», - написав волонтер.

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...

"Крім борделю, ніде не побачите": У Швеції телеведуча назвала українок повіями, і відмовилась вибачатись за свої слова

вівторок, 19 березень 2024, 0:55

Посольство України у Швеції закликало журналістку публічно вибачитися перед українками, на що та відповіла, що їй немає за що вибачатися. . У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми "IFS — invandrare för svenskar" на національн...