Замалювали "Слава Україні": Окупанти "познущалися" з листа полоненого українського моряка із СІЗО

Один із полонених українських моряків у РФ 19-річний Андрій Ейдер написав листа із СІЗО. У ньому розповів про умови утримання та свої сподівання, повідомляють Патріоти України.

"Умови …можна сказати нормальні. Є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють, могло бути набагато гірше. Рани загоюються, можу ходити нормально, кульгаю. По сходах підніматися та спускатися важко, на жаль, сильне навантаження на ноги, руками за поручні хопаюся та йду. Банально, поки не можу ногу лежачи вертикально догори підняти, немає сили", – ділиться військовий.

Послання моряку написала журналістка Таїсія Турчин. Відповідь опублікувала у Facebook.

"Нескладно помітити замальовані цензором кілька слів. Нам в редакції знадобилося секунд 5, щоб зрозуміти, які ж слова збентежили тюремних цензорів путінського режиму", - написала журналістка у публікації. Замальованими словами були "Слава Україні".

Всього у РФ перебуває 24 полонених українських моряків. "Мрію, щоб нас відпустили принаймні до кінця січня, але мені здається, що моїй мрії не судилося здійснитися. Гадки не маю, на скільки це все затягнеться, півроку, рік… Ці допити, зустрічі з різними людьми. Найважче – дивитися у вікно та бачити у далині сотні машин, людей, які вільні. Здається, ось вона, – свобода, вона так далеко і так близько", - пише Андрій Ейдар.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....