Замішані українці та німці: У Польщі розгорівся скандал навколо мігрантів

Шахрайство полягало в тому, що громадянам України оформлялися запрошення до Польщі від підставних осіб.

У Польщі шахраї продовжують наживатися на мігрантах. Ілюстрація: соцмережі.

У Польщі викрили групу шахраїв, які наживалися на трудових мігрантах з України. Про це повідомляє Polskie Radio, передають Патріоти України.

Одночасно вводилися в оману міграційні органи Польщі. Шахрайство полягало в тому, що громадянам оформлялися запрошення до Польщі від підставних осіб. На підставі цього запрошення мігранти отримували польську візу, а потім їхали в інші країни ЄС - Францію, Чехію, Словаччину, Литву, Латвію.

Слідство з'ясувало, що за чотири роки - з 2015 по 2018-й - угруповання встигло легалізувати в Польщі близько 300 незаконних мігрантів. За свої «послуги» шахраї отримали більше 130 тис. євро.

Діяльність угруповання була б неможлива без участі чиновників. Серед затриманих є працівник департаменту з питань громадян та іноземців міста Замостя Люблінського воєводства. На три місяці арештовані троє громадян Польщі та один громадянин України. В цілому по справі звинувачуються 13 осіб: поляки, українці та німці.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...