Замішаний у корупційних схемах: У Києві облили зеленкою одіозного суддю (фото)

Інцидент стався о 9-й годині на вулиці Генерала Шаповала Солом’янського району столиці, коли Віталій Усатий вийшов із автомобіля.

Суддя Віталій Усатий. Фото: соцмережі.

19 березня у Києві облили зеленкою Голову Господарського суду Харківської області Віталія Усатого. Про це повідомляє Нацполіція Києва, передають Патріоти України.

Це сталося о 9-й годині на вулиці Генерала Шаповала Солом’янського району столиці, коли чоловік вийшов із автомобіля. Зідно з інформацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Усатий мав взяти участь у процедурі кваліфікаційного оцінювання. Відомо, що Усатий неодноразово засвічувався у корупційних схемах. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

Так, у 2017 році харків’яни пікетували приміщення Господарського суду Харківської області проти банкрутства футбольного клубу "Металіст". Розглядав справу суддя Віталій Усатий і не одноразово відкладав слухання. За відомостями ЗМІ, таке затягування дозволяло власнику клубу, біглому олігарху Сергію Курченку отримувати додаткові прибутки від здачі в оренду спортивних комплексів та відтягувати відшкодування боргу перед Харківобленерго.

Суддя Усатий спеціалізується на банкрутстві. Як відомо, в Україні ця сфера діяльності є особливо корумпована і вважається улюбленим способом перерозподілу власності чи ухилення від оплати боргів. Також стало вдомо, про справи про схемне банкрутство з метою ухилення від сплати боргів, де участь Усатого була ключовою. Зокрема, київські компанії ТОВ "Лекском", ТОВ "Комплекс Технолоджи" та їх засновник ФОП Сучков О. О. заборгували перед німецьким банком понад 2 млн доларів. Коли банк почав процедури стягнення, усі компанії та ФОП перереєструвались до Харкова та подали на банкрутство. За дивним збігом обставин усі заяви опинились у судді Усатого, який у 2010 році їх визнав банкрутами. Боржник не приховував, що замовив це банкрутство і оптом дешевше. Потім було максимальне усунення головного кредитора від процесу блокування стягнення, продаж майна за безцінь, затягування процесу, який тягнеться до сих пір. Іноземні інвестори понесли значні збитки, а ця справа у Франкфурті стала черговим доказом корумпованості судової системи та ризиків інвестування в Україну.

У 2011 році Вища рада юстиції встановила порушення з боку судді Усатого при розгляді іншої справи про банкрутство, але вирішили не звільняти суддю. До того ж в арсеналі судді дорогезні автівки і розкішний будинок, виставлений на родаж.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...