Заморожені у Швейцарії активи не належать Віктору Януковичу та його сину - адвокат Януковича-молодшого

Юрій Кірасир послався на дані Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії.

Віктор та Олександр Януковичі. Фото:skelet-info.orgЗаморожені "70 млн швейцарських франків є активами більш ніж 20 фізичних осіб, але вони не належать екс-президенту України Віктору Януковичу або його сину Олександру". Про це повідомив прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

Кірасир послався на Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії.

"9 грудня 2016 Федеральна рада Швейцарії повідомила про рішення продовжити заходи по "заморожуванню" всіх наявних у Швейцарії активів президента Януковича, а також інших фізичних осіб з України, які, ймовірно, з ним пов'язані. Крім іншого, в повідомленні стверджувалося, що "мова йде про активи вартістю приблизно 70 млн швейцарських франків" (без уточнення, кому саме такі активи можуть належати)", - написав Кірасир на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в результаті втручання адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP (JHA LLP, Великобританія), що представляє інтереси В.Януковича і О.Януковича, Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії в листі від 8 лютого 2017 року підтвердив, що сума в розмірі 70 млн швейцарських франків є приблизною загальною вартістю "заморожених" активів більше ніж 20 фізосіб, включених в списки на підставі відповідних указів Швейцарії. Вони також підтвердили, що прес-реліз від 9 грудня 2016 року не містить коментарі щодо активів, що належать особисто В.Януковичу чи О.Януковичу.

"(Віктор) Янукович і Олександр Янукович стверджують, що у них немає банківських рахунків, грошових коштів або інших активів в Швейцарії, за винятком тих, що належать Олександру Януковичу і компанії Mako Trading SА, на рахунках якої в Швейцарії перебуває близько 1 млн швейцарських франків. Даний рахунок є прозорим і підлягає аудиторським перевіркам. Влада Швейцарії не підтвердила факт наявності будь-яких інших активів президента Януковича або Олександра Януковича в Швейцарії", - повідомив Ю.Кірасир.

Він також прикріпив прес-реліз компанії JHA LLP з відповідною інформацією.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...