Запросив "пощедрувати": На Харківщині педофіл заманив дівчинку в спальню і поглумився над нею (фото)

Зловмисника спіймали за годину, ним виявився чоловік, який страждає на психічні розлади.

З місця події вилучили речові докази. Фото: ФБ

Правоохоронці Харківщини затримали чоловіка за розбещення 10-річної дівчинки. Повідомлення про інцидент надійшло працівникам Балаклійського відділу, які встановили особу зловмисника за годину, повідомляють Патріоти України з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Так, 13 січня близько 13:00 на спецлінію "102" надійшло повідомлення від 29-річної мешканки одного з селищ. Вона повідомила, що невідомий чоловік поглумився над її малолітньою донькою.

"За годину зловмисника було затримано та доставлено до відділу поліції. Ним виявився 34-річний мешканець того ж селища, де мешкає сім'я потерпілої. Чоловік перебуває на обліку лікаря психіатра та систематично проходить лікування у спеціалізованому закладі. Він одружений та має дитину", - йдеться в повідомленні.

Як розповів начальник Балаклійського відділу поліції Сергій Зінчук, вдень школярка разом із молодшим братом та бабусею пішли щедрувати рідним селищем. На вулиці до них підійшов незнайомець та запропонував пощедрувати. Бабуся залишилась на дворі чекати онуків. Злодій завів дітей до квартири.

Хлопчик залишився у коридорі. Чоловік завів дівчинку до спальні, де вчинив розпусні дії. Повернувшись додому, дитина розповіла усе матері, а вона негайно викликала працівників поліції. Речові докази вилучено.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Наразі зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...