"Заради мистецтва": У Росії фотограф спалив декілька сіл (фото)

Проти художника збираються порушити кримінальну справу, а він обурюється - його "шедеврів" не оцінили - і планує виїхати з країни.

Один із "шедеврів" російського художника-злочинця. Фото: ЗМІ

Відомий і навіть визнаний за кордоном російський фотохудожник, номінант на премію Кандинського та лауреат міжнародної нагороди World Press Photo Данил Ткаченко спалив декілька сіл заради серії робіт "Батьківщина. 2017", повідомляють Патріоти України.

Після одкровень Ткаченко в ЗМІ та соціальних мережах проти нього виступили буквально всі: і колеги, і критики, і любителі старовини, і навіть містозахисники. Останні вже встигли подати за фактом публікації робіт письмову скаргу в Міністерство культури. Більш ніж імовірно, що арт-проект "Батьківщина. 2017" закінчиться в підсумку кримінальною справою.

Правда, розслідування ускладнює той факт, що назви спалених сіл і їх місцезнаходження нікому не відомі - всі поселення були покинутими, а в Росії через масове вимирання населення таких тепер тисячі.

Деякі користувачі соцмереж, судячи з їхніх коментарів, і зовсім не сподіваються на втручання правоохоронних органів, а просто пропонують розправитися з фотохудожником фізично і навіть "засунути йому фотоапарат в д*пу". Сам же автор бути відвертими про "місця злочину" не поспішає, пропонуючи критикам своєї серії знімків зосередиться на їх художній складовій.

"Ось ти потрапляєш в село, в якому жили люди, бачиш їхні речі: листи, фотографії, купи журналів і газет, і вся ця трухляшечка починає тебе захоплювати, зачаровувати, - розповідав сам Данило Ткаченко в інтерв'ю російським журналістам. - В якийсь момент я вирішив розлучитися з цим радикальним чином. Звичайно, це по-російськи: взяти і нахрен спалити. Ми з моїм напарником були схожі на бандитів: два бородатих чувака на чорному джипі з тонованим склом. Приїжджаємо, підпалюємо, їдемо. Яке там мистецтво. Але в цьому є свій шарм".

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...