Затріщина "святим скрепам": Фільм "Смерть Сталіна" названий кращою комедією року

Фільм знятий за сюжетом французького коміксу, він ілюструє боротьбу за владу серед вищої партійної номенклатури після смерті Сталіна у 1953 році.
"Смерть Сталіна" визнали найкращою комедією в Європі. Фото: скріншот з відео.

15 грудня Європейська кіноакадемія на 31-ій церемонії вручення премій European Film Award визнала сатиричний фільм Смерть Сталіна найкращою європейською комедією. Про це повідомляє Deutsche Welle, передають Патріоти України.

Кінокартина була відзнята британським режисером Армандо Іаннуччі. Фільм знятий за сюжетом французького коміксу, він ілюструє боротьбу за владу серед вищої партійної номенклатури після смерті Сталіна у 1953 році. Головними героями кінострічки стали Микита Хрущов (Стів Бушемі), Василь Сталін (Руперт Френд), Георгій Жуков (Джейсон Айзекс), а також піаністка Марія Юдіна (Ольга Куриленко).

23 січня 2018 року Міністерство культури Росії ухвалило рішення відкликати прокатне посвідчення у британської сатиричної комедії Смерть Сталіна. Підставою для відкликання стало "виявлення при публічній демонстрації фільму матеріалів, що містять інформацію, поширення якої заборонено законодавством Російської Федерації".

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...