"Збочення!": В Україні розгорівся скандал навколо дитячого підручника для шкіл (фото)

У мережі розгорівся скандал навколо ремомендованного Міносвіти України підручника літератури для 11-го класу. У книгу включили розповідь з описом гомосексуальних зв'язків. Про ситуацію розповіли користувачі мережі. Зокрема громадський активіст Оксана Федоренко у себе в Facebook обурилася ситуацією і показала скріншоти з книги, повідомляють Патріоти України.

Приводом для обурення стала розповідь письменниці з Івано-Франківська Тетяни Малярчук "Цвєтка і її я". "Міністерство освіти України, рекомендує!!! У мене шок, відсутність слів... Гомосексуальні жінки (лесбіянство) на думку Міністерства освіти України в тренді. Рекомендуюдо читання шкільний підручник "Українська література" (11 клас). Батьки, запам'ятайте, ваші діти потрібні, на жаль, тільки вам, не знайдете час сьогодні, завтра буде пізно. Цікавтеся, приймайте участь, контролюйте, переглядайте, спілкуйтеся, пояснюйте, читайте, а головне не мовчіть - це ваші діти, і їхнє майбутнє", - сказано в повідомленні жінки.

При цьому в коментарях до запису користувачі вказали на той факт, що скандальний підручник є профільним, а не академічним.

Багато хто навіть назвали Малярчук однією з кращих українських сучасних письменниць, а автора поста звинуватили в "дикунських поглядах".

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...