Здійснилось: Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній офіційно вступив на престол, всі формальності завершено

У Софійському соборі 3 лютого відбувається інтронізація предстоятеля Православної церкви України, митрополита Епіфанія, тобто офіційний його вступ на престол з отриманням всіх необхідних атрибутів та церемоніалу. Епіфаній повноцінно стає митрополитом Київським і всієї України, зазначають Патріоти України.

Церемонія інтронізації предстоятеля ПЦУ завершить усі процедури, які утверджують автокефалію церкви. Після інтронізації відбудеться перше засідання Синоду ПЦУ. На ньому розглянуть юридичні питання, зокрема узгодження і затвердження керівних органів.

До сходження Епіфанія на престол готувалися надзвичайно ретельно. Для очільника ПЦУ з дуба виготовили з трон ручної роботи, який обшили оксамитом. А у Михайлівському монастирі для предстоятеля ПЦУ пошили спеціальну мантію.

На інтронізації Епіфанія присутній президент Петро Порошенко з дружиною Мариною, низка міністрів, почесний патріарх Православної церкви України Філарет і представники делегації Вселенського патріархату.

Епіфаній раніше зізнався, що невипадково обрав цей день для такої важливої події, адже саме 3 лютого він святкує своє 40-річчя. У такий спосіб він хотів об'єднати два своїх свята.



І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...