Здоба, що вбиває: У Японії кілька людей померли через рисові булочки

У Японії на Новий рік сім'ї традиційно готують овочевий бульйон, у якому варять моті.

Ілюстрація: s1.eda.ru

Двоє людей померли в Японії, кілька інших знаходяться у критичному стані після того, як подавилися традиційними рисовими булочками, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Так, здоба, яку називають моті (мочі або моті), це кругла булочка, виготовлена з м'якого і клейкого рису.

Спочатку рис пропарюють, а потім подрібнюють і розтирають. З отриманої клейкої рисової маси потім формуються моті, які випікають або відварюють.

Як вони вбивають?

Булочки моті - клейкі і липкі. З огляду на те, що вони трохи більше, ніж на один укус, їх потрібно добре пережовувати перед ковтанням.

Всі, кому важко розжувати рисове тісто належним чином, наприклад діти або люди похилого віку, скажуть, що моті важко їсти.

Якщо не жувати, а просто проковтнути таку булочку, клейка моті застрягне в горлі - і може викликати удушення.

За даними японських ЗМІ, 90% які звернулися у лікарню зі скаргами на удушення від новорічної страви - це люди у віці від 65 років.

Як безпечно їсти моті?

Жувати, жувати і ще раз жувати. Якщо це неможливо, то рисові булочки потрібно нарізати на дрібні шматочки.

Щорічно влада публікує попередження під час новорічних свят, які радять дітям і людям похилого віку їсти моті тільки порізаними на дрібні шматочки.

І все ж, незважаючи на попередження щорічно, це блюдо викликає кілька смертей.

У 2014-2015 роках кількість жертв досягло дев'яти. У 2016 році від моті померла одна людина, а в минулому році загинуло двоє людей.

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...

Грошей не вистачає: Стало відомо, які плани в українських біженців у Польщі та Молдові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:44

Уже два роки минуло від початку війни, і українські біженці, які влаштувалися в Польщі та Молдові, все ще стикаються з непростими викликами. Для багатьох із них фінансів не вистачає навіть на базові потреби. Про це повідомили в дослідженні Норвезької р...