Зеки засудять до смерті: Правозахисник пояснив, що може статися з Пукачем у звичайній зоні

Олексій Пукач, засуджений за вбивство журналіста Гонгадзе, відбуває покарання з 16 червня в Чортківській колонії Тернопільської області.

Олексій Пукач. Фото:https://day.kyiv.ua/

Засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач всупереч правилам відбуває покарання у звичайній, а не в спеціалізованій колонії для колишніх правоохоронців. Про це під час сьогоднішнього засідання Вищого спеціалізованого суду заявив правозахисник і журналіст Олексій Подольський, який у справі проходить як потерпілий, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Людина, яка пропрацювала стільки років в органах, яка розкрила не одну справу, яка займалася боротьбою зі злочинністю, знаходиться на звичайній зоні! Оперативні служби знають, що злодії в законі таку людину в своїх колоніях моментально засуджують до смерті.

Раптом ми бачимо, що для Пукача робиться виняток - його відправляють до зеків! Поки він там в окремій камері, де немає зеків. Але де гарантія, що коли ви тут приймете рішення, і Кучма поїде на Сардинію пити з Луценком віскі, Пукача не кинуть до тих зеків, злодіїв у законі в загальну камеру? І таким чином закінчиться життя ще одного свідка у цій справі. Так, як закінчилося життя іншого свідка - міністра Кравченка", - заявив Подольський.

Адвокат Пукача Максим Герасько зазначив, що Пукач відбуває покарання з 16 червня в Чортківській колонії Тернопільської області. Сам же Пукач сказав суддям, що просив перевести його в іншу колонію, щоб близьким було зручніше їздити до нього на побачення.

Головуюча в колегії суддів Наталія Марчук зачитала ухвалу суду: заяву Пукача і Подільського визнати заявою про скоєння злочину. Суд визначив: направити інформацію Генеральному прокурору України для внесення до Єдиного реєстру досудових рішень і організації розслідування.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...