Землі та нерухомості на мільйони: Вартість майна кандидата у Верховний суд в кілька разів перевищує доходи його сім'ї (фото, відео)

Згідно з офіційними даними, Іван Шицький все життя працював на державних посадах і жодного дня не займався бізнесом.

Іван Шицький. Фото:http://old.minjust.gov.ua

Екс-суддя Верховного суду України, кандидат на посаду судді Касаційного господарського суду в складі нового Верховного суду Іван Шицький і його сім'я володіють майном, вартість якого в кілька разів перевищує їх сукупні доходи. Про це сказано в розслідуванні Prosud, передають Патріоти України.

Згідно з даними декларацій колишнього судді Верховного суду з 2013 по 2016 роки його сумарний з дружиною дохід за 4 роки склав трохи більше 2,2 млн.грн.

При цьому, згідно з офіційними даними, Шицький все життя працював на державних посадах і жодного дня не займався бізнесом.

Так, у власності Шицького знаходиться 10 соток скандальної землі в Деснянському районі столиці, яку він отримав в 2009 році. Дана ділянка знаходиться на території, яка була приватизована членами товариства індивідуальних забудовників "Десенка", більшість членів якої складають колишні і нинішні судді Верховного суду України. 10 соток землі на цій території зараз продається за 1,224 млн грн.

Крім цього, колишній суддя володіє 35 сотками землі в Козині, яку придбав за 680 тис. грн.

У той же час дружина Шицького, яка працює в Київській державній адміністрації з річною зарплатою всього 132 тис. грн, виявилася власницею недобудованого будинку і 20 соток землі під ним в елітному селі Михайлівка-Рубежівка під Києвом.

При цьому, за інформацією розслідувачів, 15 соток землі під цим будинком Валентина Шицька отримала всього за 654 грн. Сьогодні вартість 15 соток в цьому місці коштує близько 25 тис., а ціна будинку становить понад 300 тис. дол.

Також, згідно з декларацією, в 2016 році дружина Шицького отримала в подарунок квартиру площею 182,1 м2 в Києві.

"Зазначена в декларації вартість цієї квартири 249 тис. грн. Хоча насправді така квартира коштує щонайменше 8,3 млн грн", - сказано в матеріалі.

Крім нерухомості дружина колишнього судді задекларувала в 2016 році автомобіль Volkswagen Golf вартістю 706,7 тис. грн.

"27-річна дочка кандидата теж уже звикає до розкішного життя. У 2016 році їй вдалося придбати квартиру на 259.5 м2 в Києві на вулиці Воздвиженській. Коштує така нерухомість більше 10 млн. грн. Звідки такі кошти у дочки кандидата - теж невідомо", - додали розслідувачі.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...