"Жадность фраера сгубила": Мера українського міста спіймали на великому хабарі

За даними прокуратури, чиновник вимагав від потенційного забудовника для себе і керівництва Могилів-Подільської міської ради 15 тисяч доларів за сприяння в отриманні у власність земельної ділянки площею 0,3 га.

Петро Бровко. Фото: Depo.ua.

Міському голові Могилів-Подільського Петру Бровку прокуратура вручила підозру в хабарництві. Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Водночас імені мера міста він чомусь не вказав, передають Патріоти України.

"15 тисяч доларів за 0,3 га землі під забудову. Вінницька прокуратура вручила меру Могилів-Подільського підозру про отримання від забудовника неправомірної вигоди у змові з начальником земельного відділу міськради", – написав Луценко.

Портал "Могилів-Подільський Online" пише, що 1 лютого прокуратура Вінницької області повідомила про затримання під час отримання хабара начальника одного з відділів Могилів-Подільської міської ради під час отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 7,5 тисячі доларів.

За даними прокуратури, чиновник вимагав від потенційного забудовника для себе і керівництва Могилів-Подільської міської ради 15 тисяч доларів за сприяння в отриманні у власність земельної ділянки площею 0,3 га під зведення багатоквартирної забудови.

Прокуратура направила в суд клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте суд першої інстанції відпустив чиновника під заставу. 5 лютого прокуратура оскаржила це рішення

Петро Бровко (1960 р. н.) є мером Могилів-Подільського загалом майже 20 років. Вперше його обрали міським головою в 1994 році. Він займав цю посаду до квітня 2006 року. Повторно був обраний через одну каденцію – з листопада 2010-го по жовтень 2015 року.

На виборах у 2010 році Бровко став мером як висуванець від "Партії регіонів", у 2015-му – як самовисуванець (набрав 51% голосів). Згідно з декларацією за 2017 рік, чиновник володів 5-ма квартирами, нежитловим приміщенням та земельною ділянкою на 1356 кв. м у своєму місті, а також Land Rover: Range Rover.

Крім того, він декларував акції ВАТ "Могилів-Подільське автотранспортне підприємство 10508" вартістю 90 509 гривень та корпоративні права в ТОВ заготівельно-переробний комбінат "Тандем" (50% від загального капіталу)

За 2017 рік Бровко отримав 605 тисяч гривень зарплати і 910 тисяч гривень від продажу рухомого майна. Протягом 2018 року мер отримав дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав у ПАТ "Могилів-Подільське АТП 10508" (250 тисяч плюс 107,3 тисячі гривень), а також дивіденди від ТОВ "Тандем" (100 тисяч плюс 101,4 тисячі гривень). У квітні минулого року він придбав 2902 га землі вартістю 628,7 тисячі гривень, а в серпні – автомобіль Mercedes-Benz (G55 AMG) за 420 тисяч гривень.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...