Жага до життя: Рак втік з каструлі, відкусивши власну клешню (відео)

Як рак житиме з однією клешнею, не варто хвилюватися: за кілька циклів зміни панцира клешня відростає знову.

Ілюстрація: ФБ

У Китаї рак втік з каструлі в ресторані, відкусивши при цьому власну клешню. Відео втечі зібрало в "Фейсбуці" майже мільйон переглядів, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

В 11-секундному ролику видно, що ліва клешня рака вже знаходиться в каструлі з киплячою водою. Він негайно відрізає її правою, і клешня падає в суп. Опублікував відео в китайській соцмережі Weibo користувач Jiuke пізніше заявив, що взяв собі відчайдушного рака в якості хатнього улюбленця. Неясно, чи навмисно рак так вчинив або випадково; можливо, клешня заважала йому, так як вже була знерухомлена.

Користувачі Weibo в коментарях підтримали хороброго раку, закликаючи "відпустити його" і "не їсти його, адже він так відчайдушно намагається вижити", пише видання Taiwan News. Користувач Juike їм відповів: "Я залишу йому життя, я вже взяв його додому, він буде жити в акваріумі".

Китай останнім часом переживає бум захоплення поїданням раків. Їх вирощують на фермах і подають у багатьох ресторанах. Ця країна - найбільший виробник ракоподібних у світі, як повідомляє китайське новинне агентство Сіньхуа з посиланням на мінсільгосп. Експорт ракоподібних в Китаї збільшився з 265 тонн у 2007 році до 852 тонн у 2016 році, пише агентство.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...