Жорстокий обстріл Новолуганського: Стало відомо, яка ситуація в селищі зараз

На території селища працюють рятувальники та сапери, які ліквідовують снаряди, що не розірвались. Таких небезпечних "подарунків" від терористів у Новолуганському багато. Мова йде понад 40 снарядів від "Градів".

Фото: ЗМІ

Селище Новолуганське оговтується після обстрілу "Градами". Ввечері 18 грудня бойовики порушили мінські угоди й гатили по мирних жителях із системи залпового вогню. Внаслідок обстрілів поранено 8 людей, серед них – дитина. Пошкоджено півсотні будинків. Про це у прямому ефірі 24 каналу повідомила волонтер та юрист Харківської правозахисної групи Яніна Смелянська, повідомляють Патріоти України.

З селища Новолуганське після нападу бойовиків проводиться евакуація місцевих жителів. Однак дуже мало людей зголошуються покинути місто. Здебільшого, для цього українці обирають власні авто, а не автобуси, які виділили спеціально для цивільних.

"Всі люди, з якими ми спілкувались, зокрема, ті, чиї помешкання зруйновані, залишаються в селищі. Хтось йде до родичів, знайомих, якщо житло дуже постраждало. Але загалом люди залишаються в своїх домівках", – розповіла Яніна Смелянська.

Як обіцяли чиновники, пункти обігріву та польова кухня таки працюють в Новолуганському. Але люди здебільшого просять у волонтерів не харчів, а будматеріалів, щоб відновити пошкоджені будинки. Організація з Харкова надає таку допомогу.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...