Жовта Земляна Свиня вже на порозі - чим стрічати? "Новорічна екзотика" і Eggnog "Новорічний"

І щоб правильно зустріти рік прийдешній, слід заздалегідь продумати меню свого святкового столу, адже ця тварина дуже любить попоїсти!

Покровителькою 2019 року буде Жовта Земляна Свиня. Стіл у рік Жовтої Свині повинен бути щедрим та смачним. Особливу увагу радять приділити салатам та різноманітним закускам – нехай їх буде якомога більше: ситних, смачних, соковитих, ароматних, інформують патріоти України.

На новорічному столі не повинно бути ніяких страв з свинячого м’яса! Особливо не рекомендується готувати м’ясо свинини цілком або з свинячого фаршу. Свинину у салатах та закусках замінюйте на яловичину, телятину, курятину і т.п. Додайте більше рибних страв та морепродуктів.

Щоб приготувати новорічне меню, рекомендуємо скористатися рецептами і важливими підказками.

Приємного апетиту і щасливого Нового року!


Салат «Новорічна екзотика»

Вам знадобиться:

куряче філе – 300 г

сир твердий – 100 г

майонез – 100 мл

яйця – 3 шт.

морква – 2 шт.

ківі – 2 шт.

Куряче філе відварити, остудити, дрібно нарізати і заправити невеликою кількістю майонезу.

На блюді посередині поставити склянку, навколо викласти шар курячого м’яса з майонезом.

Другі шаром викласти варену терту моркву з майонезом. Третім шаром – терті варені яйця з майонезом. Далі викладаємо тертий сир з майонезом

Верх і боки прикрасити скибочками ківі. Дати просочитися в холодильнику 2-3 години.


Ег-ног «Новорічний»

Який же Новий рік без цього напою? Спробуйте!

Ег-ног (англ. Eggnog, eggnog) – солодкий напій на основі сирих курячих яєць і молока. Популярний під час новорічно-різдвяних свят у США і Європі. Батьківщиною ег-ногу є Шотландія, де його готують звичай з міцного алкоголю (рому, віскі, бренді) або вина, сиропів, лікерів, яєць, молока і спецій. «Домашня кулінарія» пропонує приготувати безалкогольний варіант напою, яким залюбки у новорічну ніч поласують і діти.

Вам знадобиться:

молоко – 1,1 л

вершки – 600 мл

яєчні жовтки – 12 шт.

мускатний горіх – 5 г

ванільний цукор – 2 ч. ложки

цукор – 100 г

З цукром і сіллю збити жовтки. Влити в них півлітра молока і поставити на повільний вогонь на 25-30 хвилин.

Важливо не доводити масу до закипання і постійно помішувати вінчиком. Яєчна маса збільшиться в об’ємі і побіліє.

Прибрати з вогню. Нагріти молоко і вершки з мускатним горіхом, з’єднати обидві маси, заправити ванільним цукром (за бажанням).

Охолодити ег-ног перед подачею в холодильнику (краще на ніч). Подавати охолодженим.

Напій дуже смакує із додаванням кави.

Джерело: Zakarpatpost.net

Варто знати! Українцям розповіли, чи треба перереєструвати права власності на нерухомість по-новому

четвер, 9 жовтень 2025, 23:25

З 1 січня 2013 року в Україні запроваджено нову систему державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та запрацював Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Реєстр прав власності на нерухоме майно став архівною складовою частиною новоство...

"Ці очі просто заворожують": Користувачі TikTok у захваті від "однієї з найгарніших кішок у світі" (відео)

четвер, 9 жовтень 2025, 22:59

Мордочка кішки розділена на дві частини — одна темна, інша світла, ніби природа поділила її навпіл. Ефект, за якого забарвлення шерсті розподіляються симетрично, зустрічається вкрай рідко, зазначають Патріоти України. Пухнаста красуня на прізвисько Пеб...