Жовта Земляна Свиня вже на порозі - чим стрічати? "Новорічна екзотика" і Eggnog "Новорічний"

І щоб правильно зустріти рік прийдешній, слід заздалегідь продумати меню свого святкового столу, адже ця тварина дуже любить попоїсти!

Покровителькою 2019 року буде Жовта Земляна Свиня. Стіл у рік Жовтої Свині повинен бути щедрим та смачним. Особливу увагу радять приділити салатам та різноманітним закускам – нехай їх буде якомога більше: ситних, смачних, соковитих, ароматних, інформують патріоти України.

На новорічному столі не повинно бути ніяких страв з свинячого м’яса! Особливо не рекомендується готувати м’ясо свинини цілком або з свинячого фаршу. Свинину у салатах та закусках замінюйте на яловичину, телятину, курятину і т.п. Додайте більше рибних страв та морепродуктів.

Щоб приготувати новорічне меню, рекомендуємо скористатися рецептами і важливими підказками.

Приємного апетиту і щасливого Нового року!


Салат «Новорічна екзотика»

Вам знадобиться:

куряче філе – 300 г

сир твердий – 100 г

майонез – 100 мл

яйця – 3 шт.

морква – 2 шт.

ківі – 2 шт.

Куряче філе відварити, остудити, дрібно нарізати і заправити невеликою кількістю майонезу.

На блюді посередині поставити склянку, навколо викласти шар курячого м’яса з майонезом.

Другі шаром викласти варену терту моркву з майонезом. Третім шаром – терті варені яйця з майонезом. Далі викладаємо тертий сир з майонезом

Верх і боки прикрасити скибочками ківі. Дати просочитися в холодильнику 2-3 години.


Ег-ног «Новорічний»

Який же Новий рік без цього напою? Спробуйте!

Ег-ног (англ. Eggnog, eggnog) – солодкий напій на основі сирих курячих яєць і молока. Популярний під час новорічно-різдвяних свят у США і Європі. Батьківщиною ег-ногу є Шотландія, де його готують звичай з міцного алкоголю (рому, віскі, бренді) або вина, сиропів, лікерів, яєць, молока і спецій. «Домашня кулінарія» пропонує приготувати безалкогольний варіант напою, яким залюбки у новорічну ніч поласують і діти.

Вам знадобиться:

молоко – 1,1 л

вершки – 600 мл

яєчні жовтки – 12 шт.

мускатний горіх – 5 г

ванільний цукор – 2 ч. ложки

цукор – 100 г

З цукром і сіллю збити жовтки. Влити в них півлітра молока і поставити на повільний вогонь на 25-30 хвилин.

Важливо не доводити масу до закипання і постійно помішувати вінчиком. Яєчна маса збільшиться в об’ємі і побіліє.

Прибрати з вогню. Нагріти молоко і вершки з мускатним горіхом, з’єднати обидві маси, заправити ванільним цукром (за бажанням).

Охолодити ег-ног перед подачею в холодильнику (краще на ніч). Подавати охолодженим.

Напій дуже смакує із додаванням кави.

Джерело: Zakarpatpost.net

Готуйтеся до аномалій! В Україну йде різке потепління до +20 - прогноз синоптика

субота, 18 січень 2025, 22:55

У суботу, 18 січня в Україні прогнозують переважно суху погоду без істотних опадів. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook, передають Патріоти України. За її словами, в Україні протягом суботи прогнозують сильний північно-західний вітер ...

Знову удар? Галущенко пояснив, коли можуть зрости ціни на електроенергію в Україні

субота, 18 січень 2025, 22:40

Тариф на електроенергію, який був встановлений в Україні, діятиме протягом поточного опалювального сезону. Уряд не має планів щодо його збільшення. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час "Години запитань до уряду" 17 січня, переда...