Життя "українського диверсанта" під загрозою: "Ми знаємо, що його катували, що на нього надягали наручники, прив'язували до крісла і пускали струм", - брат Панова

Панова катували три дні, з того моменту, коли він зник, і до того дня, коли його показали по російських ЗМІ "з так званими зізнаннями і якимись показами".

Євген Панов. Фото:voicecrimea.com.ua

Представники Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ катували обвинуваченого в диверсійній діяльності українця Євгена Панова. Про це повідомив брат Панова Ігор Котелянець на прес-конференції в Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Від джерела, якого ми не можемо зараз назвати. Від людини, яка наближена до силових структур Криму, ми точно знаємо, що перші три дні, ми вже про це повідомляли, ви бачили, в якому стані Женя на відео, тобто його катували. Це не є для нас сюрпризом, просто ми тепер маємо цьому підтвердження, тому що ми цьому джерелу довіряємо", - пояснив він.

Котелянець підкреслив, що Панова катували три дні, з того моменту, коли він зник, і до того дня, коли його показали по російських ЗМІ "з так званими зізнаннями і якимись показами".

"Ми знаємо, що його катували. Ми знаємо, що на нього надягали наручники, скотчем прив'язували до стільця, що пускали електричний струм, надягали пакет на голову, і таким чином домоглися того, що він сказав те, що їм треба. Такими ж діями була досягнута відмова від адвоката сім'ї", - повідомив він.

За словами брата Панова, вони знають про "ФСБшного" адвоката, якого окупаційна влада Криму призначила "диверсанту".

"Ольга Помозова була призначена, наскільки ми знаємо, взагалі з іншого округу. Вона там просто для галочки існує. У мене є її контакти. Перший раз мені вдалося додзвонитися, вона повідомила, що вона на засіданні, "давайте потім поговоримо". Далі просто ігнор, вона почула, хто до неї дзвонить, і ні на який контакт не йде", - підсумував він.

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...