З'явилася сумна звістка з Донбасу

Протягом доби противник сім разів обстріляв позиції сил ООС на Донбасі, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр ООС.

"В смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" ворог відкривав вогонь по позиціях наших військ з ПТРК, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі селища Південне", - йдеться у повідомленні.

Як додають у прес-центрі ООС, у смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник п'ять разів обстріляв позиції українських військових поблизу селища Піски з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також зі стрілецької зброї противник обстріляв позиції ЗСУ поблизу населеного пункту Невельське.

За даними штабу, внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець ОС отримав поранення.

"Підрозділи ОС у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. Втрати противника уточнюються. Об'єднані сили продовжують стійко виконувати завдання зі стримування російської агресії", - зазначають у прес-центрі ООС.

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...