З'явилися нові докази злочинів проросійських бойовиків ПВК "Вагнера" під Дебальцевим (відео)

Військові ЗСУ здобули відео, на якому є чіткі докази участі найманців ПВК Вагнера в боях за Дебальцеве взимку 2014-2015 рр.

Відео, яке було взято з флеш-диска, захопленого українськими військовими в якості "трофея", підтверджує участь найманців ПВК Вагнера в боях за Дебальцеве взимку 2014-2015 роках. Про це, посилаючись на розслідування DFRLab, пише bellingcat, повідомляють Патріоти України

Нещодавно опублікований відеозапис складається з десяти коротких кліпів, знятих в різний час взимку 2014-2015 рр. За даними видання, початковий власник запису невідомий.На першому нічному записі видно, як по вулиці йде важка техніка, найманці Вагнера стверджують, що це нібито "наші".

Завдяки порівняно знака пішохідного переходу і дерева, ледь видимих на Яндекс панорамах і на відео з реєстратора, вдалося визначити, що відео було знято на заході Луганська. Найбільш простою виявилася геолокація відео проїзду колони через Краснодон: чітко видно стелу з назвою міста. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано пересування терористів повз модифікованого бронеавтомобіля "Постріл" з бортовим номером 211, її використовують російські прикордонники.

До кінця відеозапису, найманці Вагнера прибувають на місце, де знаходиться велика кількість важкої техніки: КамАЗи і тягачі МТ-ЛБ. На останніх кадрах відео найманці зафіксовані в бою, де їх підтримують "Постріли" з колони під номерами 221, 223 і 232, номер останнього замазали.

Також відомо, що кадри бою зняті в полі на північ від Дебальцеве. Euromaidan Press підтвердили геолокацію, порівнявши розташування лінії електропередачі і форму лісистій області. 2 червня 2018 року СБУ оприлюднила чергові записи перехоплених розмов російських терористів з ПВК Вагнера.

Опублікував: Тетяна Ісічук

"Про це не можна мовчати! Сотні біженців приїжджають у Варшаву...": Українка поскаржилася на напад таксиста в Польщі

вівторок, 19 березень 2024, 10:20

Українка розповіла, як на вокзалі Варшави стикнулася з агресією з боку таксиста. Він вимагав від дівчини сплатити за два кілометри шляху 300 злотих (майже 3 тис. грн), хоча раніше назвав ціну в 20 злотих, а коли вона запротестувала, став лаятися, образ...

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...