З'їдають живцем: Сотні людей в Японії атакували "м'ясоїдні бактерії", що вбивають за лічені години

Шансів на порятунок у заражених не багато: терапія допомагає лише на початковій стадії.

Ілюстрація: i2.wp.com

В Японії поширюється загадкова, смертельно небезпечна недуга, викликана бактеріями, які медики назвали "м'ясоїдними", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вона може стрімко поширитися по організму і вбити людину за лічені години. Хворобою в цьому році вже заразилися близько 530 осіб, причому 66 з них в столиці країни - Токіо. Лікарі поставили їм діагноз стрептококовий токсичний шоковий синдром (STSS). Більшість пацієнтів - люди у віці 30 років і старше.

Як повідомляє японське видання The Asahi Shimbun, початкові симптоми захворювання - це набряки і біль в ступнях і кистях, висока температура. Починається некроз тканин, що оточують м'язи. Некроз швидко поширюється, виводячи з ладу внутрішні органи - бактерії буквально живцем пожирають людину. Летальний результат - в одному випадку з трьох.

Для лікування STSS використовують антибіотики. Однак цей спосіб ефективний лише на початкових стадіях захворювання.

В основному хвороба викликається бактеріями особливо агресивного штаму Streptococcus pyogenes або стрептокока групи А, але можливі й інші її збудники. Зазвичай STSS починається при проникненні бактерій в відкриту рану. Але в багатьох випадках способи попадання інфекції в організм виявити не вдалося.

Окремі випадки хвороби вперше були зареєстровані ще 1999 році. З кожним роком кількість хворих зростає і в цьому році досягла рекордних показників. Так, в 2013 році число хворих склало лише 203 людини.

У зв'язку з почастішанням випадків зараження STSS лікарі закликали місцевих жителів звертати увагу в першу чергу на свої ступні і негайно звертатися в лікарню в разі їх набряку.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...