Зіштовхнули з дороги: В Одесі побили та пограбували відомого фізика-блогера

Медики оцінюють стан потерпілого як середнього ступеня важкості - з урахуванням віку і отриманих фізичних травм.

Павло Віктор. Фото:inshe.tv

В Одесі побили і пограбували 64-річного викладача фізики одеського Рішельєвського ліцею Павла Віктора, який прославився своїми лекціями на YouTube. Про це повідомляють Патріоти України.

Напад стався в середу, 25 жовтня, близько 21:00 в районі Червоного хреста (перехрестя Люстдорфської дороги з вулицями Косівською і Транспортною). Павло Андрійович повертався додому на велосипеді, коли зловмисники зіштовхнули його з дороги, а потім відібрали велосипед та інші цінні речі.

Зараз Віктор госпіталізований. Лікарі діагностували у нього перелом шийки стегна. Розслідування справи перебуває на особистому контролі керівництва одеської поліції.

Павло Віктор, якого в 2009 році визнали найкращим учителем України, прославився далеко за межами Одеси після публікації на YouTube курсу лекцій з фізики за 9 - 11-й і частково 7 - 8-й класи - всього 473 уроки. Унікальний онлайн-курс лекцій користується популярністю серед російськомовних школярів по всьому світу. Зараз на його каналі майже 150 тисяч підписників, а число переглядів онлайн-уроків перевищує 2 мільйони.

Як все починалося

Ідея транслювати уроки виникла спонтанно. Коли учні хворіли, вони просили Павла Андрійовича включити Skype, щоб бути віртуально присутнім на уроці. Учитель погодився, і провів кілька таких уроків, які просто йшли без запису в одному каналі для однієї дитини.

"Доводилося тягати за собою комп'ютер, щоб показати праву частину дошки, ліву частину дошки, а якість зображення там невисока," - згадує викладач. Так з'явилися перші форми дистанційного навчання.

Потім в ліцеї було кілька карантинів. А для фізики дуже важливо не переривати процес навчання, тому що викладачеві буде складно розповісти весь накопичений матеріал в стислі терміни, зазначає Павло Андрійович. Тому він почав пробувати знімати уроки на відео і викладати в інтернет.

Адміністрація ліцею та батьки підтримали його ідею і допомогли встановити в аудиторії хороше обладнання, яке дозволяє транслювати уроки фізики в хорошій якості. Зараз в розпорядженні Павла Андрійовича дві відеокамери (одна для загального плану, інша для демонстрації дрібних предметів, сторінок підручника або великих планів графіків на дошці), відеомікшер, потужний комп'ютер і швидкий інтернет.

"З'явилася можливість транслювати уроки в реальному часі прямо на YouTube, а там вони записуються. Спробували, вийшло, ніби сподобалося. Тоді я вирішив записувати всі уроки поспіль," - розповів учитель.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...