Зламали кадик, припікали очі сигаретою: Російські підлітки по-звірячому вбили хлопця з інвалідністю

Підлітків заарештували, тільки коли в мережі почала масово поширюватися інформація про звіряче вбивство, а обурені люди готувалися до самосуду, оскільки були опубліковані імена, прізвища, а також їхні адреси.

Поліція намагалася приховати злочин підлітків. Ілюстрація: соцмережі.

Російське місто Березовське в Свердловській області шокувало звіряче вбивство, вчинене підлітками. Про кричущий випадок, що нажахав місто, пише місцеве видання, передають Патріоти України.

Як стало відомо, 9 серпня п'ятеро підлітків у віці від 13 до 16 років по-звірячому вбили 20-річного Дмитра Рудакова, інваліда з дитинства. При цьому наймолодша з компанії, 13-річна П. (імена дітей відомі, але ЗМІ заборонили їх розголошувати, - ред.), зняла звірства друзів на мобільний телефон, а пізніше опублікувала в мережі.

Про вбивство місто дізналося з однієї з груп забороненої в Україні соцмережі "ВКонтакте". Автори замітки розповіли, що "провели власне розслідування" і описали, як все відбувалося. За їхньою версією, п'ятеро підлітків у віці від 13 до 16 років зустріли Рудакова і запропонували йому випити пива. Рудаков, який страждає затримкою мови і не має друзів, з радістю погодився на пропозицію.

Відвівши хлопця за гаражі, підлітки змусили його "роздягнутися, зняти хрестик і скласти всі речі в пакет". Потім його повалили на землю і стали принижувати: підлітки плювалися і мочилися на нього. Після цього 16-річний Б. почав стрибати на голові жертви і зламав Рудакову кадик. Зрозумівши, що хлопець помер, підлітки розбіглись, а 13-річна П. пізніше опублікувала в мережі відео звірств (згодом ролик був видалений, але його встигло подивитися безліч користувачів, - ред.). Ті, хто бачив зняте дівчинкою, кажуть, що у хлопця від стрибків на голові з очниць випали очі, а П. сміялася і припікала їх сигаретою.

Правоохоронці знайшли всіх дітей вже на наступний день, однак зробили все можливе, щоб резонансне вбивство залишилося непоміченим, а підозрюваних залишили на волі під підписку про невиїзд. При цьому 13-річна П., враховуючи неосудний вік, мала пройти по справі як свідок.

Крім того, спочатку проти підлітків порушили справу за статтею "Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю", а не за статтею "Вбивство". Підлітків заарештували, тільки коли в мережі почала масово поширюватися інформація про звіряче вбивство, а обурені люди готувалися до самосуду, оскільки були опубліковані імена, прізвища, а також адреси підлітків.

20 серпня Слідчий комітет РФ повідомив, що всі підозрювані затримані, включаючи 13-річну П., яку помістили в спецізолятор для неповнолітніх. Статтю, за якою було порушено справу також змінили на "Вбивство". Цікаво, що однолітки не помічали за підозрюваними схильності до насильства. Відомо лише, що вони були замішані в дрібних крадіжках.

"З акаунтів "ВКонтакте", більшість з яких вже видалені, дійсно не скажеш, що підлітки, підозрювані у вбивстві, могли піти на щось подібне. У відеозаписах там - приколи і тачки, в списках відтворення - реп, в обраних групах - вейпи і меми. Звичайні діти. Тому ніхто поки не може зрозуміти, що сталося", - пише видання.

Про загиблого хлопця також говорять як про тихого і спокійного, який "мухи не образить". Тим часом в місті хотіли провести масовий мітинг з вимогою покарати винних, проте влада відмовила людям в його проведенні, злякавшись стихійного бунту. Мітинг дозволили провести лише 30 серпня. Очікується, що на нього прийдуть сотні людей.

Підліткам загрожує до 10 років позбавлення волі. Наймолодшій - до 3 років утримання в центрі тимчасової ізоляції неповнолітніх правопорушників.

13-річна П. Фото із соцмереж.

Головний підозрюваний, 16-річний Б. Фото із соцмереж.

Убитий Дмитро Рудаков. Фото із соцмереж.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....