Зламали кадик, припікали очі сигаретою: Російські підлітки по-звірячому вбили хлопця з інвалідністю

Підлітків заарештували, тільки коли в мережі почала масово поширюватися інформація про звіряче вбивство, а обурені люди готувалися до самосуду, оскільки були опубліковані імена, прізвища, а також їхні адреси.

Поліція намагалася приховати злочин підлітків. Ілюстрація: соцмережі.

Російське місто Березовське в Свердловській області шокувало звіряче вбивство, вчинене підлітками. Про кричущий випадок, що нажахав місто, пише місцеве видання, передають Патріоти України.

Як стало відомо, 9 серпня п'ятеро підлітків у віці від 13 до 16 років по-звірячому вбили 20-річного Дмитра Рудакова, інваліда з дитинства. При цьому наймолодша з компанії, 13-річна П. (імена дітей відомі, але ЗМІ заборонили їх розголошувати, - ред.), зняла звірства друзів на мобільний телефон, а пізніше опублікувала в мережі.

Про вбивство місто дізналося з однієї з груп забороненої в Україні соцмережі "ВКонтакте". Автори замітки розповіли, що "провели власне розслідування" і описали, як все відбувалося. За їхньою версією, п'ятеро підлітків у віці від 13 до 16 років зустріли Рудакова і запропонували йому випити пива. Рудаков, який страждає затримкою мови і не має друзів, з радістю погодився на пропозицію.

Відвівши хлопця за гаражі, підлітки змусили його "роздягнутися, зняти хрестик і скласти всі речі в пакет". Потім його повалили на землю і стали принижувати: підлітки плювалися і мочилися на нього. Після цього 16-річний Б. почав стрибати на голові жертви і зламав Рудакову кадик. Зрозумівши, що хлопець помер, підлітки розбіглись, а 13-річна П. пізніше опублікувала в мережі відео звірств (згодом ролик був видалений, але його встигло подивитися безліч користувачів, - ред.). Ті, хто бачив зняте дівчинкою, кажуть, що у хлопця від стрибків на голові з очниць випали очі, а П. сміялася і припікала їх сигаретою.

Правоохоронці знайшли всіх дітей вже на наступний день, однак зробили все можливе, щоб резонансне вбивство залишилося непоміченим, а підозрюваних залишили на волі під підписку про невиїзд. При цьому 13-річна П., враховуючи неосудний вік, мала пройти по справі як свідок.

Крім того, спочатку проти підлітків порушили справу за статтею "Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю", а не за статтею "Вбивство". Підлітків заарештували, тільки коли в мережі почала масово поширюватися інформація про звіряче вбивство, а обурені люди готувалися до самосуду, оскільки були опубліковані імена, прізвища, а також адреси підлітків.

20 серпня Слідчий комітет РФ повідомив, що всі підозрювані затримані, включаючи 13-річну П., яку помістили в спецізолятор для неповнолітніх. Статтю, за якою було порушено справу також змінили на "Вбивство". Цікаво, що однолітки не помічали за підозрюваними схильності до насильства. Відомо лише, що вони були замішані в дрібних крадіжках.

"З акаунтів "ВКонтакте", більшість з яких вже видалені, дійсно не скажеш, що підлітки, підозрювані у вбивстві, могли піти на щось подібне. У відеозаписах там - приколи і тачки, в списках відтворення - реп, в обраних групах - вейпи і меми. Звичайні діти. Тому ніхто поки не може зрозуміти, що сталося", - пише видання.

Про загиблого хлопця також говорять як про тихого і спокійного, який "мухи не образить". Тим часом в місті хотіли провести масовий мітинг з вимогою покарати винних, проте влада відмовила людям в його проведенні, злякавшись стихійного бунту. Мітинг дозволили провести лише 30 серпня. Очікується, що на нього прийдуть сотні людей.

Підліткам загрожує до 10 років позбавлення волі. Наймолодшій - до 3 років утримання в центрі тимчасової ізоляції неповнолітніх правопорушників.

13-річна П. Фото із соцмереж.

Головний підозрюваний, 16-річний Б. Фото із соцмереж.

Убитий Дмитро Рудаков. Фото із соцмереж.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...