Злочин планувався: Убивця мера Гданська збирався проникнути в резиденцію президента Польщі

Під час розслідування вбивства Павела Адамовича польські правоохоронці опитали приблизно 70 осіб.

Стефана В. затримали відразу після нападу на мера Гданська. Фото: ЕРА.

Обвинувачений у вбивстві мера Гданська Павела Адамовича Стефан В. планував замах у Варшаві. Як повідомляє РАР із посиланням на джерела у прокуратурі, у польській столиці він хотів пробратися у президентський палац, передають Патріоти України.

Після звільнення з в'язниці чоловік прибув до Варшави, "де намагався спланувати злочин". За даними співрозмовника польського видання, чоловік намагався пробратися на територію президентського палацу, але йому цього не вдалося.

Під час розслідування вбивства Адамовича польські правоохоронці заслухали приблизно 70 осіб, серед яких були і члени сім′ї нападника. Також було зібрано медичну документацію про здоров'я обвинуваченого.

13 січня на благодійному концерті у Гданську 27-річний чоловік ударив мера Адамовича, який стояв на сцені, гострим предметом. Політика госпіталізували. Нападника, який не намагався втекти, затримали. Удень 14 січня Адамович помер від поранень. Церемонія похорону вбитого мера Гданська відбудеться 19 січня. Стефан В. перебуває під арештом. Він не визнав себе винним.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...