Знайомтеся - NIO EP9: Представлено найшвидший електрокар в світі (відео)

Пробіг у сотні кілометрів без підзарядки, перезарядка – лічені хвилини. Новинка вже побила попередній рекорд елекросуперкарів. Виробник запевняє, що це не межа.

Компанія NextEV, один з автовиробників, що беруть участь в автоперегонах класу Formula-Е (гонки для електромобілів), представила суперкар NIO EP9, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Цей електросуперкар 4 листопада встановив новий світовий рекорд, пройшовши французьку трасу Circuit Paul Ricard за 1 хвилину і 52,78 секунди, побивши попередній рекорд треку в 2 хвилини.

Найшвидший в світі електрокар NIO EP9 несе на борту 4 автономних двигуна сумарною потужністю 1 мегават. Кожен двигун оснащений власною коробкою передач. Розгін до 200 кілометрів на годину здійснюється за 7,1 секунди, а максимальна швидкість дорівнює 313 кілометрам на годину. Акумулятори дозволяють подолати дистанцію в 430 кілометрів без підзарядки, а якщо вона все ж знадобиться, для перезарядки повністю розрядженою батареї потрібно не більше 45 хвилин.

Компания NextEV представила самый быстрый в мире электромобиль

Кузов авто практично повністю виготовлений з легкого вуглецевого волокна, а форма корпусу забезпечує притискну силу в 24 тисячі Ньютонів. До слова сказати, нормою притискною силою для «старшого брата», а саме для «Формули-1», є сила «всього» в 13 тисяч Ньютонів. За словами засновника компанії NextEV Вільяма Лі «NIO EP9 був створений для того, щоб розсунути межі можливостей сучасного автомобілебудування, але він є лише першим з майбутньої серії автомобілів NIO. Ми сподіваємося, що через якийсь час можливості електричних автомобілів наздоженуть і перевершать можливості звичайних автомобілів, після чого природним вибором більшості людей стане саме електричний варіант».

Компанія NextEV дійсно робить великі ставки на свою розробку і навіть випустила стильне демонстраційне відео, в якому NIO EP9 встановлює ще один рекорд для болідів свого класу на всесвітньо відомому треку Нюрбургринг.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...