Знають, кого прикривають? Поліція зробила "живий коридор", щоб пропустити техніку на скандальну забудову в Києві (відео)

Будівництво ведеться впритул до Голосіївського лісу та озера Дідорівка, чим обурені місцеві мешканці.

Ілюстрація: rian.com.ua

У Голосієві правоохоронці утворили "живий коридор", щоб відтіснити місцевих жителів з дороги і пропустити техніку на скандальне будівництво по вулиці Потєхіна. Це видно з відео Об'єднання громадян "Вартові Голосієва", опублікованого у Фейсбук, передають Патріоти України.

"Увага! Поліція знову на побіганках у забудовника і СБУ. На перехресті вулиць Полковника Потєхіна і Героїв Оборони "нова поліція" знову використовує старі методи, допомагаючи забудовнику протягувати техніку на будмайданчик, незважаючи на більш ніж дворічний протест місцевих жителів, більшість з яких виступає проти грандіозного будівництва упритул до Голосіївського лісу", - йдеться в повідомленні.

Як видно з відео, поліцейські, щоб забезпечувати проїзд будівельної техніки для ЖК "Берген", відтіснили мешканців, що ходили пішохідним переходом, і стали живим коридором.

На підтримку забудовника вивели кілька десятків поліцейських.

Місцеві жителі відзначають, що забудовник намагається відновити будівництво з 26 липня.

Як відомо, будівництво ведеться впритул до Голосіївського лісу та озера Дідорівка.

У 2016 році громада Голосіївського району кілька тижнів поспіль блокувала будівництво ЖК "Берген" біля нацпарку.

СБУ надала можливість будувати на державних землях оборони комерційне житло.

На місці військової частини планують звести квартал з 13 будинків (частина з них у 27-поверхів).

Відзначалося, що 3 тисяч 269 квартир, побудованих в житловому комплексі "Bergen", тільки 327 планується віддати замовнику – СБУ, решта – призначені для комерційного продажу.

Наприкінці січня 2016 року СБУ просила забудовника багатоповерхового будинку по вулиці Потєхіна, 9 в Голосіївському районі Києві призупинити роботи через соціальну напругу.

ЗМІ повідомляли, що будівництво на вулиці Потєхіна, 9 створює серйозні екологічні ризики для Голосіївського лісу.

У березні 2016 року забудовник ЖК "Берген" ТОВ "Домобудівна компанія №7" заявив, що будує висотки законно, на землі, яка не має жодного стосунку до Нацпарку "Голосіївський" і має передати СБУ 17,5 тисячі кв. м житла.

"Там буде жорстка версія": Нардеп розповів про консульські послуги для військовозобов'язаних

четвер, 18 квітень 2024, 8:30

Представник української делегації в ПАРЄ, яка працює з правами людини, висловився про необхідність надання можливості українцям справедливо користуватися консульськими послугами, щоб запобігти масовим відмовам від громадянства. Про це йшлося в коментар...

Вчені розповіли, до якого максимального віку можуть дожити люди

четвер, 18 квітень 2024, 8:24

Люди споконвіку намагалися вигадати спосіб боротьби зі старінням та смертю. Тому протягом історії максимальна тривалість життя постійно зростала завдяки покращенню умов життя, медицині та гігієні, передають Патріоти України. Проте й досі наукова спіль...