Знов таки не без українців: Відома поетеса розвінчала сталий міф про становлення великої російської літератури

Сучасна українська поетеса, прозаїк і художниця, лауреат Шевченківської премії Емма Андієвська заявила, що половину літературних творів Росії створили українці. На долю інших "інородців" теж припадає питома частка. Так скільки ж там великих великоросів?

Про це 86-річна письменниця, яка живе в Німеччині, розповіла в інтерв'ю "Радіо Свобода", зазначивши, що немає таких місць, де не було б українців, зазначають Патріоти України.

"Половина російської літератури створена українцями, а що з цього українцям?! Короленка, Зощенко... -енки, -енки... Куди не плюнь - скрізь українці! А Гоголь чому зійшов із розуму? Тому що хотів кон'юнктури! А у нього було забагато українства!" - заявила письменниця.
Також вона додала, що за допомогою російської мови неможливо створити щось нове.

"Це все легенди, що, мовляв, російською мовою... Російською мовою нічого не можна творити, можна тільки перекладати!" - вважає Андрієвська.

Водночас, письменниця вказала на роль української мови як основного фактора, який формує націю, підкресливши, що для неї Україна "на кожному клаптику, де хтось говорить українською і відчуває себе українцем, а не загально-там-якимсь-нацменом".

Більшості людей вона добре знайома: Яка хвороба стане причиною наступної пандемії

субота, 20 квітень 2024, 19:30

Більш ніж половина, а саме 57% провідних науковців у галузі охорони здоров'я впевнені, що наступним інфекційним захворюванням, яке спричинить смертельну пандемію, стане новий штам вірусу грипу. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України. У мі...

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...