Знущаються: Сущенко розповів про нелюдські умови в новій колонії

Український політв'язень, журналіст Роман Сущенко надіслав листа з малюнком. У ньому описав перші враження про нове місце ув'язнення - колонію в російському селі Утробіне, повідомляють Патріоти України.

"Кілька рядків про буденне. За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний перш за все з умовами та "принадами" переміщення за примусом (вагон "столипін", антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, змінившим за рішенням суду свій соціальний статус", - пише Сущенко.

За словами журналіста, поведінка працівників колонії направлена на приниження гідності. "Другий тиждень освоююсь у колонії навпроти села Утробіне. Із віконця "утроби" моєї камери добре видно однотипні сільські будівлі, як і щоденний схід сонця крізь вкриту памороззю "колючку". Хочеться бачити десятки, сотні незнайомих осіб. Як у спеку, відчуваючи спрагу, пити склянку за склянкою прохолодну воду", - пише у своєму листі журналіст.

У самій колонії бранець гостро відчуває сповільнення часу та втрату орієнтації."Не дам згаснути світлу своєму!" - пише Сущенко.


На малюнку Руанський собор. Журналіст намалював його за допомогою кіровського рожевого кисиля, бо перший малюнок десь зник. "Адміністрація дозволила нашому консулу передати мені до камери набір пастелі (24 мілка!)"- додав він.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...