Знущання над живими і над мертвими: Волонтер розповіла, як поховала брата, пройшовши всі кола пекла (фото)

За словами жінки, зі вступом в дію нових поправок до КПК, без рішення суду немає розтину і без дозволу прокуратури на поховання тіло з моргу не віддадуть.

Ілюстрація:dreamstime.comВолонтер Олена Любинецька розповіла, через що їй довелося пройти, щоб отримати дозвіл на поховання свого померлого брата. Шокуючу історію волонтер розповіла в своєму Facebook, зазначають Патріоти України.

Вона нагадала, що зі вступом в дію нових поправок до КПК, без рішення суду немає розтину і без дозволу прокуратури на поховання тіло з моргу не віддадуть. Як розповідає волонтер, про смерть брата їй повідомили 16 травня.

"16-е травня - спека + 30 ... Увечері по телефону повідомили, що мого Брата більше немає, приїхав у відпустку і на другий день помер (наслідок контузій). 17-го травня тіло в морзі, але коли розтин буде проводитися ніхто не знає .. Спочатку слідчий за процедурою повинен подати клопотання до суду, як мені сказали, що це буде не раніше обіду .. Суддя потім винесе рішення, після прийняття рішення слідчий повинен забрати особисто це рішення в суді (родичам рішення суду на руки не дають, тільки представникам органів) і тільки потім в кращому випадку ввечері якщо встигнуть можливо провести розтин", - пише вона.

18 травня вранці зателефонували і повідомили, що рішення винесли. Тепер його потрібно забрати у слідчого і відвезти до моргу, зазначила Любинецька.

"Черговий повідомив слідчому, що його чекають і з якого питання ... пройшло хвилин 50 і нікого, підійшла ще раз до чергового, він дав мені мобільний номер слідчого ..- через 15 хвилин він зволив спуститися з рішенням і сказав, щоб ми привезли йому копію висновку. Морг - ще за кілька десятків метрів до цієї будівлі йде сморід, яка в повному сенсі тебе вивертає навиворіт ... Патологоанатом взяв в руки рішення і здивовано запитав чому так пізно, що він через пів години повинен їхати в інший морг .... і дуже здивовано запитав - "невже вони не могли прискорити процедуру військовослужбовцям ???"", - розповідає волонтер.

За її словами, в морзі не було ні холодильника, ні навіть рукавичок. "Ми змогли Брата привести більш менш в нормальний вигляд і лікар зробив все можливе і неможливе, щоб призупинити процес гниття", - додала вона.

"Нагадую: - п'ятниця, кінець робочого дня. Тіло не віддають без офіційного дозволу прокуратури на поховання. Субота і неділя - офіційні вихідні та якщо за годину не встигну, тоді тільки в понеділок і ховати в закритій труні. Почуття безпорадності, відчаю, образи і байдужості, за ставлення до померлих, як до відпрацьованого матеріалу. І плювати структурам і органам на ваші почуття і стан пригніченості ... У прокуратурі вийшов молодий хлопець, поставив кілька запитань - не став включати бюрократію, а може подивився на мій стан і зглянувся ... молодий, ще не зачерствів, швидко все оформив ... ", - пише волонтер.

Після цього, за словами Любинецької, вони приїхали в морг забирати тіло.

"Тіло треба було виносити з заднього боку моргу, всі двері навстіж - це і зрозуміло ... Я туди не заходила, але хлопці, які укладали і виносили Брата вийшли бліді, як крейда і в шоці ... Крім запаху і величезних літаючих мух хмарами, в далеких кімнатах почорнілі трупи кишать опаришами. Адже не у всіх є люблячі родичі або гроші на поховання. Невже перед прийняттям таких законів, не можна спочатку обладнати морги, а не знущатися, як над живими, так і над мертвими ???", - обурена волонтер.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...