Зникнення цінних ікон із Києво-Печерської лаври: Спливли несподівані деталі

Основна частина цінностей Києво-Печерської лаври, включаючи мощі святих і цінні ікони, викрадена не була. Про це у четвер, 17 січня, на прес-конференції за підсумками роботи у 2018 році заявила заступник міністра культури України Тамара Мазур. Вона озвучила результати перевірок, повідомляють Патріоти України.

"Із того, що ми передавали, основна частина і найцінніші речі на місці. Передавалася гробниця з мощами. Наша комісія переконалася — мощі є", — розповів заступник міністра, зазначивши однак, що їхнє походження підтвердити неможливо.

Мазур також наголосила, що дві цінних ікони вже були повернуті заповіднику. "Станом на сьогодні два найцінніших об'єкти були передані в заповідник монастирем. Я можу помилятися, але це дві ікони, два медальйона, які були повернуті", — пояснила вона.

Тамара Мазур

За словами заступника міністра, з'ясувалося також, що на території Лаври РПЦ в Україні були побудовані на підставі оренди багато об'єктів, через їхню невідповідність дозволам було відкрито кримінальне провадження.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...