Знищити всі згадки про сусіда: Київський національний музей російського мистецтва переіменують

Відповідне рішення розглянуть на пленарному засіданні Київради.

Київський  національний музей російського мистецтва. Фото: cultua.media

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили перейменування Київського національного музею російського мистецтва, повідомляють Патріоти України.

Відповідно до проекту рішення, Київський національний музей російського мистецтва пропонується перейменувати у Національний музей “Київська картинна галерея” (офіційна скорочена назва – Київська національна картинна галерея).

“Ми пропонуємо музею російського мистецтва повернути першу назву. Відповідно до законодавства, питання зміни назви закладу відноситься до компетенції засновника музею. Засновником є Київрада, відповідно рішення про перейменування може бути прийнято без врахування думки трудового колективу. Але наш комісія зверталась до трудового колективу щодо проведення зборів з цього питання. Вони відбулися, але, на жаль, конструктивного діалогу не склалося, представники музею не озвучили конкретних пропозицій”, - зазначила голова комісії з питань культури Вікторія Муха.

Відповідне рішення також ще розглядатимуть на пленарному засіданні Київради.

Довідково: Музей відкрили у 1922 році під назвою «Київська картинна галерея». Основу музейного фонду склали художні колекції київських промисловців та меценатів Терещенків. На даний час збірка Музею нараховує понад 13000 пам’яток мистецтва.

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...