​"Золота епоха" Києва доби пізнього царату (фотофакти)

Головне місто України демонструвало ​кінця 19 – початку 20 століть найбільшу динаміку зростання в імперії. Показово, що з галопуючим приростом населення й розквітом архітектури спостерігалась потужна українізація зросійщеного протягом 19 сторіччя Києва.

Миколаївський ланцюговий міст, сер. 19 ст. Справедливо вважався одним з найкрасивіших та величніших у Європі

Переглянутися кольорових світлин Києва початку ХХ ст. розкриває небувалі темпи розбудови «цукрової столиці» Східної Європи, не в останню чергу тими ж «цукровими королями», котрі виросли з малошанованих пихатими "великоросами" та "малоросійського" дворянства та чиновництва верств української землі, зазначають Патріоти України.

Миколаївський ланцюговий міст, сер. 19 ст. Зруйнований 1920 року

Київська Опера

Варто нагадати, що протягом будівельного та економічного буму 1897-1916 років населення Києво зросло з 250 000 до 600 000, а ще до середини 19 століття з давньою столицею за кількістю мешканців змагався 50-тисячний торговий Бердичів.

Пам'ятник Володимиру Хрестителю, сер. 19 ст. Найдавніший зі збережених монументів видатним діячам у Києві

Бурхлива доба «київського ренесансу» застигла у величних формах Оперного театру (1901), Рисувальної школи Миколи Мурашка (Художнє училище, 1904).

Цей краєвид з Царського саду на величний Дніпро та Поділ вже півтора сторіччя полонить серця всіх, хто його бачив

Художньо-промислового і наукового музею, музично-драматичної школи Миколи Лисенка. 1907-го запрацював перший стаціонарний український театр у приміщенні Троїцького народного дому. 1909-го відкрили зоопарк, за 3 роки - Бессарабський ринок.

Ансамбль старого Хрещатику, сер. 19 - поч. 20 ст. Знищений радянськими диверсантами 1941 року

Всі ці тогочасні новобудови тактично окреслювали стародавні пам'ятки архітектури та вписувались у існуючий міський ансамбль. Не те що в наші часи беззаконня заївшихся скоробагатьків.

Свята Софія та пам'ятник Богдану Хмельницькому. Дивом вціліли протягом лихоліть 20 ст.

Церва-ротонда поч. 19 ст. на літописній Аскольдовій могилі. Ще у 18 ст. тут існував давньоруський Пустинно-Микільський монастир, названий на честь Аскольда-Миколи

Краєвид на "золотоголовий Київ" вражав мандрівників з часів Ярослава Мудрого та хана Батия. Особливо ефектним визнавався ракурс з лівого берега Дніпра


Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...