"Золоті ворота в Європу: Як на львівській митниці з людей вибивають гроші", - розслідування (відео)

Побори на митниці нікуди не зникли - це доводить історія громадянина Литви Олексія. Він стверджує, українські митники вимагали в нього хабара, повідомляють Патріоти України.

Чоловік розповів, що коли перетинав кордон із Польщею в пункті пропуску Грушів-Будомєж, йому сказали прямо – плати 50 євро, або знайдемо в автівці наркотики. Литовця це шокувало, адже любить Україну й часто тут буває. Свою історію виклав у Facebook і розчарувався ще більше. Каже, чимало людей зізналися, що теж потерпали від поборів.

Його відео набрало 12 тисяч переглядів. У десятках коментарів українці просять вибачення за прикрий інцидент. Олексієм не приховує: таки віддав митникові 10 євро. Та найбільше обурило, що гроші начебто готові були брати відверто, не ховаючись.

Керівник Львівської митниці звинувачення Олексія спростовує. Мовляв, переглянули відео з камер спостереження й опитали працівників посту – жоден зі співробітників зміни тоді до його авто не підходив. А службовця, на якого вказав наш герой, на час перевірки перевели до іншого підрозділу, не пов’язаного з митним оформленням. Інформацію про хабар він теж заперечує.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...