Зовсім не цукор! Названо продукти, які піднімають настрій (список)

Існує тісний зв'язок між споживаною їжею, самопочуттям і роботою головного мозку. Завдяки цьому певними продуктами можна підняти настрій і працездатність. Але є й шкідливі, які викликають втому та невдоволення. Це кава, цукор та червоне м'ясо. Надлишок кофеїну чи солодощів викликає звикання, і відсутність чергової порції веде до різкого зниження настрою. Про це розповіла дієтолог Світлана Фус у Фейсбук, повідомляють Патріоти України.

Також при надмірній кількості білка в харчуванні погіршується травлення, бо білок не встигає пройти перетравлення до кінця. У товстому кишечнику починають переважати процеси гниття. Це негативно позначається на всьому організмі, порушується робота нервової системи, печінки, нирок. Людина стає більш дратівливою, швидко стомлюється і погано спить.

"Наш настрій залежить від кількості триптофану. Ця незамінна амінокислота, вона бере участь в синтезі гормонів - серотоніну і мелатоніну. Серотонін покращує настрій і розслабляє, а мелатонін регулює цикли сну.Тому вибирайте продукти з високим вмістом цієї амінокислоти", - говорить спеціаліст.

Для підвищення настрою потрібно їсти такі продукти:

Морська риба (скумбрія, сьомга, оселедець), м'ясо птиці та м'ясо кролів, яйця, горіхи, бобові і цільнозернові крупи. Вони мають високий вміст триптофану та жирних кислот, які полегшують симптоми тривожності, підвищують гормони радості.

Свіжі та заморожені ягоди містять антиоксиданти, які підвищують стійкість до стресу. В них багато вітаміну C, який послаблює відчуття тривоги.

Молочні продукти. Продукти з правильним .співвідношенням вуглеводів і білків здатні привести рівень цукру в норму. Наприклад, несолодкий йогурт. На сніданок для підняття духу відмінно підійде твердий сир, домашній сир, так як вони містять багато триптофану.

Гіркий шоколад - відмінний природний антидепресант. Какао, що міститься в шоколаді сприяє виділенню серотоніну, який покращує настрій. Через високу калорійність, його можна їсти не більше 25 грамів на добу.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...